DISTRIBUIȚI

Atalanta traversează cea mai dificilă perioadădin ultimii 2 ani, iar aceasta s-ar putea prelungi, în condiţiile în care urmează deplasarea de pe Stadio San Siro, pentru duelul cu AC Milan, care va avea loc duminică, de la ora 19:00.

ÎN CIUDA CRIZEI, GASPERINI A PRIMIT UN NOU CONTRACT
Eliminată în play-off-ul Europa League şi cu două înfrângeri la rând în Serie A (ambele fără gol marcat), Atalanta se află în plină criză. Remiza spectaculoasă cu AS Roma, de pe Olimpico (3-3), pare o amintire îndepărtată, deşi de atunci nu a trecut nici măcar o lună.

Cu toate acestea, antrenorul bergamascilor, Gian Piero Gasperini, a primit un vot de încredere din partea conducerii şi a semnat un nou contract, valabil până în 2021, cu opţiune de prelungire până în 2022.

„Este punctul nostru forte, îi cunoaştem bine calităţile şi ştim ce poate oferi jucătorilor. De aceea, mergem împreună mai departe”, a explicat administratorul delegat al bergamascilor, Luca Percassi.

Gasperini nu va sta, însă, pe bancă la Milano. A fost suspendat, după ce a fost surprins de camere în timp ce înjura.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE ATALANTA

  • Nu a mai pierdut trei meciuri la rând în Serie A din ianuarie 2016.
  • Are 352 de minute fără gol marcat, în toate competiţiile.
  • Este neînvinsă şi nu a primit gol în ultimele patru meciuri cu Milan disputate pe San Siro (două victorii şi două remize).

MILAN, SERIE POZITIVĂ PE PROPRIUL TEREN

Echipa lui Gennaro Gattuso nu a convins în acest sezon, în care are doar 4 puncte în trei meciuri, dar se simte excelent acasă, unde a câştigat ultimele trei meciuri, cu un golaveraj de 11-3.

Cel mai important succes a fost cel obţinut dramatic în faţa Romei (2-1). “Diavolul” s-a impus greu în Luxemburg, 1-0 cu Dudelange, în Europa League, dar şi-a menajat majoritatea titularilor pentru duelul cu Atalanta.

După ce a marcat primul gol în rossonero la Cagliari, în remiza 1-1, Gonzalo Higuain a adus victoria împotriva echipei care a eliminat-o pe CFR Cluj şi confirmă forma bună în care se află. Argentinianul a fost implicat în ultimele trei reuşite ale milanezilor – a înscris de două ori şi a oferit o pasă decisivă – şi se anunţă principalul pericol pentru poarta nerazzurrilor din Bergamo.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE MILAN

  • Rossonerii au primit mereu gol în ultimele nouă meciuri din Serie A (11 goluri).
  • Echipa lui Gattuso e vulnerabilă după pauză. A primit 4 dintre cele 5 goluri din acest sezon în repriza a doua.
  • Este echipa din Serie A cu cel mai bun procentaj al paselor reuşite (89%).

Pronostic : AC Milan câștigă o repriză – cotă 1,53

Lasă un răspuns