DISTRIBUIȚI

Joi, de la ora 19:55, AC Milan primește vizita lui Olympiakos în etapa a doua a grupei F din UEFA Europa League. În primul meci, italienii s-au impus la limită pe terenul lui Dudelange (1-0), în timp ce Olympiakos a remizat acasă cu Real Betis, scor 0-0.

Milan s-a întâlnit cu Olympiakos o singură dată într-o competiție europeană – victorie cu 5-3 la general, în Cupa Campionilor Europeni (1959/1960). AC Milan a terminat pe locul 6 sezonul trecut de Serie A, dar noul campionat arată ceva mai încurajator: „diavolii” lui Gennaro Gattuso vin după un 4-1 entuziasmant la Sassuolo și milanezii au o serie de 7 meciuri consecutive fără înfrângere. Gattuso îi știe bine pe greci, după ce a antrenat-o pe OFI Creta, iar Olympiakos nu mai este sperietoarea europeană din sezoanele trecute.

Olympiakos vine chiar după un eșec în fața campioanei, 0-1 acasă, iar ultimele prestații nu au fost convingătoare: doar 4 goluri înscrise în ultimele 4 jocuri. Olympiakos e pe locul 5 în ierarhia din Grecia, în timp ce Milan se află pe 10 în Serie A, dar în ascensiune!

LA ULTIMA VIZITĂ ÎN ITALIA, OLYMPIAKOS A ÎNVINS-O PE LAZIO
AC Milan nu a pierdut niciodată pe teren propriu în fața unei echipe din Grecia (5 meciuri, 4 victorii), dar a reușit doar un 0-0 acasă cu AEK Atena, în sezonul trecut de Europa League.

În 12 vizite pe teren italian, Olympiakos a obținut doar trei victorii (una prestigioasă, cu Lazio, în sezonul 2007/2008) și are amintirea unui eșec drastic cu Juventus, scor 0-7 (2003). Aflați la debut în Europa League sezonul precedent, cei de la Milan au câștigat 5 din cele 7 meciuri jucate pe teren propriu de-a lungul campaniei, inclusiv partida cu CS U Craiova (2-0).

Olympiakos a ajuns relativ ușor în grupe, fiind cap de serie în turul 3 preliminar UEL. Cu victorii clare în fața lui FC Luzern (4-0 și 3-1) lui Burnley (3-1 și 1-1), grecii trec totuși printr-o serie de 4 eșecuri la rând în deplasările din grupele Europa League și Champions League. Gazdele vor folosi titularii pe „San Siro” și pornesc clar cu prima șansă la victorie.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* AC Milan a marcat 13 goluri în ultimele 4 meciuri oficiale de pe teren propriu * Olympiakos este fără înfrângere în sezonul actual de Europa League, dupa 5 meciuri * Alb-roșii au terminat pe 3 ultimul sezon din Grecia, unde AEK s-a încoronat campioană

Pronostic : victorie AC Milan – cota 1.45

Lasă un răspuns