DISTRIBUIȚI

Dacă dorește să rămână cu șanse reale în cursa pentru podium, Academica antrenată de Ilie Poenaru nu are voie să mai facă pași greșiți. Ilfovenii au pierdut duminică, 0-3 la Universitatea Cluj, și s-au îndepărtat ușor de locurile promovabile. Cei din Clinceni se situează pe locul 5, cu 33 de puncte, în vreme ce Aerostar stă pe locul 15, cu 18 puncte, băcăuanii îndepărtându-se la patru lungimi de primul loc retrogradabil.

Academica – Aerostar se joacă sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 11:00, în etapa a 17-a din Liga 2.

DEFENSIVA (ÎNCĂ) EXACTĂ
Deși a pierdut cu un scor de forfait de la ”U”, Academica rămâne în top în ceea ce privește defensiva, cu 11 goluri primite, ca și CS Mioveni. Clinceniul este mai departe unica formație care nu a bifat vreo remiză în Liga 2, în prezenta stagiune.

15 puncte în șapte jocuri acasă cu scos ”alb-albaștrii”, unicele eșecuri ale Academicii, în fața propriilor fani, fiind cele cu Sportul Snagov și Chindia, cu 0-1, ambele contracandidate la promovare. Doar trei goluri au primit elevii lui Poenaru pe propria arenă.

Per total, Academica este mai departe una dintre cele mai echilibrate formații ale eșalonului secund. Interesant este că în zece meciuri oficiale din acest sezon ale ilfovenilor nu s-au marcat în total mai mult de două goluri.

EFECTUL BRATU
”Aerostar a devenit un adversar periculos, după venirea lui Florin Bratu”, a avertizat deunăzi Poenaru, în perspectiva duelului de sâmbătă. Sub comanda fostului dinamovist, ”galben-albaștrii” au trei victorii la rând. Bratu a prelungit astfel invincibilitatea băcăuanilor, cei care nu au mai pierdut în campionat din 10 octombrie, 0-3 la Daco-Getica.

Bratu a reușit să updateze o echipă care are o ofensivă destul de bună, care a rueșit 21 de goluri în 16 runde. Atenție: ultimele patru goluri ale moldovenilor au venit după trei faze fixe. Mai precis, din trei lovituri de pedeapsă cu Ripensia, respectiv ACS Poli și o lovitură liberă cu UTA.

Pronostic : peste 2.5 goluri – cotă 1.60

Lasă un răspuns