DISTRIBUIȚI

Învinse în prima etapă din grupa E, AEK Atena (0-3, la Ajax Amsterdam) și Benfica Lisabona (0-2, acasă cu Bayern Munchen) se întâlnesc marți, 2 octombrie, de la ora 22:00, pe vulcanica arenă ”OACA Spyros Louis”.

Este pentru a doua oară când cele două cluburi sunt oponente în cupele europene. În 2009, ele și-au împărțit victoriile în grupele Europa League: 1-0 pentru eleni, la Atena, respectiv 2-1 pentru lusitani la Lisabona.

ACASĂ, IMBATABILI
Campioana Greciei este invincibilă într-un meci oficial pe teren propriu, de aproape un an! Ultimul eșec pe teren propriu s-a consemnat pe 23 octombrie 2017, atunci când ”galben-negrii” cedau cu 0-1 în fața celor de la Atromitos.

În acest sezon de campionat intern, AEK a suferit o singură înfrângere, 0-2 cu rivalii de la PAOK, adunând 12 puncte după cinci partide.

Elevii lui Marinis Ouzounidis au făcut o repetiție reușită în vederea primului meci acasă în grupele UCL din decembrie 2006 încoace, trecând cu 3-0 în deplasare de OFI Creta.

BENFICA, TRASEU EXTERN PERFECT
Portughezii și-au făcut încălzirea pentru atmosfera senzațională de pe stadioanele grecești, trecând cu 1-1 și 4-1, ultimul meci la Salonic, de PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, în play-off-ul Champions League.

Încurajator pentru Benfica este că nu a cedat în niciun meci din deplasare de aproape zeceluni! Ultimul eșec extern s-a consemnat în 13 decembrie 2017, când ”roș-albii” au pierdut la Rio Ave cu 2-3, după prelungiri, în Cupa Portugaliei!

În ultimul joc din campionat, Benfica a remizat, 2-2, la Chaves, golurile fiind marcate de mijlocașul Rafa Silva, internațional lusitan.

O presiune mare va fi pe portarul oaspeților: Odysseas Vlachomidos (24 de ani) se revede cu fanii lui AEK, cu care s-a mai întâlnit în ultimii doi ani, pe când apăra poarta rivalilor de la Panathinaikos!

Pronostic : sub 2.5 goluri – cota 1.62

Lasă un răspuns