DISTRIBUIȚI

Ana Bogdan a început slab noul sezon, cu înfrângeri în primul tur la cele două întreceri la care a luat startul – Shenzen și Hobart.

Prezentă pentru a treia oară la rând pe tabloul principal de la Melbourne, Ana are o misiune dificilă în fața unei jucătoare care se anunță drept o viitoare stea a acestui sport.

AUSTRALIAN OPEN, CEL MAI BUN GRAND SLAM AL ANEI

Sportiva din Sinaia a ajuns anul trecut în turul 3 la Melbourne, stabilindu-și cea mai bună performanță în istoria turneelor de Grandl Slam.

La Australian Open 2018, Bogdan le-a învins pe Kristina Mladenovic și Yulia Putintseva, pentru a ceda în turul 3 cu Madison Keys.

La toate celelalte 3 întreceri de Grand Slam, Ana Bogdan s-a oprit cel mai târziu în turul 2.

ANA ESTE ÎN PERICOL SĂ IASĂ DINTRE PRIMELE 100

Jucătoarea română de 26 de ani a căzut pe locul 82 WTA după ultimele turnee nereușite. Deoarece are de apărat cele 130 de puncte acumulate la ediția precedentă, Ana are presiunea locului în clasament.

În cazul în care pierde în primul tur din acest an, Ana va ieși din Top 100, iar prezența pe tabloul principal la următoarele Grand Slamuri poate fi pusă sub semnul întrebării.

ADVERSARĂ DE DOAR 17 ANI PENTRU ANA

Iga Swiatek este o poloneză născută în mai 2001, care este foarte dezvoltată fizic pentru vârsta sa. Ocupanta locului 177 în lume are 1,76 metri înălțime, dispune de un serviciu puternic și un forehand foarte rapid executat.

Swiatek a obținut anul trecut 4 titluri de nivel ITF, a jucat semifinale la Roland Garros în competiția junioarelor și, mai important, a câștigat titlul de la Wimbledon rezervat aceleiași categorii de vârstă.

Cu 53 de meciuri câștigate în 2018, Iga este una dintre performerele sezonului trecut, iar specialiștii îi prevăd un viitor strălucit.

Ultimele două turnee ale anului trecut au reprezentat titluri câștigate la Budapesta și Montreux, performanțe care au ajutat-o să intre între primele 200 de jucătoare la senioare!

Venită din calificări la Australian Open, ea le-a învins pe Danilovic, Bolsova și Lao, având recent un bilanț de invidiat – 15 succese în ultimele 16 meciuri jucate!

EXPERIENȚA ESTE DE PARTEA ANEI BOGDAN

Ana este mult mai bine clasată – locul 82 față de 177 Iga. De asemenea, sportiva de 26 de ani antrenată de Andrei Mlendea are deja câteva sezoane bune la cel mai înalt nivel.

La un moment dat pe locul 59 în lume, Ana a reușit de-a lungul ultimului an să învingă nume importante din circuit precum Mladenovic, Makarova, Kenin (proaspătă campioană la WTA Hobart) sau Shuai Peng.

Raportat la turneele de Grand Slam, Ana se află la a 10-a prezență consecutivă pe tabloul principal, în timp ce Swiatek a spart gheața tocmai la această întrecere din Australia.

Pronostic : victorie Iga Swiatek – cotă 1,37

Lasă un răspuns