DISTRIBUIȚI

Astana o aşteaptă în Kazakhstan pe Rennes într-o deplasare de peste 5000 de kilometri, cea mai lungă din istoria francezilor! Partida are loc în etapa a doua din Europa League, grupa K, pe 04.10.2018, de la ora 17:50.

În prima rundă, ambele formaţii s-au salvat în ultimul minut! Astana a scos un punct la Dinamo Kiev, scor 2-2, graţie lui Murtazayev. Rennes trebuie să-i mulţumească lui Ben Arfa pentru şefia grupei – golul marcat de mijlocaş din penalty în minutul 90 a adus cele trei puncte cu Jablonec (2-1).

Campioana Kazahstanului în ultimii patru ani, Astana are avantajul de a fi în plin sezon, în timp ce Rennes a dat drumul la treabă de nici două luni. Gazdele vor avea şi avantajul terenului, sintetic, pe care tricolorii au făcut doar 0-0 cu Kazahstan, acum doi ani. Cu şapte puncte avans faţă de principala urmăritoare, Astana e tot lider şi se îndreaptă spre al cincilea titlu la rând.

Neînvinsă în campionat din mai, Astana a pierdut singurele oficiale în Europa, cu Dinamo Zagreb şi APOEL. Echipa are, însă, experienţa grupelor Europa League, din care nu a lipsit în ultimele trei sezoane! În primăvară a bifat în premieră şaisprezecimile, de unde a fost eliminată de Sporting.

Revenită în Europa League după şapte ani, Rennes suferă pe plan intern. Victoria cu Jablonec e singura din ultimele cinci partide, în toate competiţiile. Doar locul 16 în Ligue I, Rennes nu se simte bine în deplasare, de unde a scos un singur punct (2-2 la Marseille).

Chiar dacă nu a reuşit încă să câştige afară, Rennes stă ok la capitolul goluri marcate – are câte o reuşită la Lille, Nice şi Amiens, plus două la Marseille. Oaspeţii de joi i-au dat gol şi campioanei PSG, în urmă cu două etape.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1,93

Lasă un răspuns