DISTRIBUIȚI

Astra Giurgiu și CFR Cluj sunt două dintre cele mai importante echipe ale Ligii 1 în ultimul deceniu. Dunărenii au fost campioni în 2016, ardelenii au cucerit titlul în acest an, iar acum, în clasament, cele două trupe sunt vecine: Astra e pe poziția secundă, cu 17 puncte, tot atâtea câte are și CFR, care, cu golaveraj mai slab, este pe locul 3.

Sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 21:00, cele două se vor înfrunta în runda a 11-a.

A VENIT ȘI PRIMUL EȘEC PENTRU ASTRA
Giurgiuvenii au cedat pentru prima dată în actualul campionat în runda trecută: 0-1 la Viitorul, cu gol primit în al doilea minut de prelungiri, în inferioritate numerică. Jocul s-a încheiat cu un scandal de pomină, secundul Astrei, Yuksel Yesilova certându-se cu Gheorghe Hagi din cauza unei mingi nereturnate, în spiritul fair-play-ului, înainte de marcarea golului.

În urma acestui joc, stoperul Erico Da Silva, eliminat, va fi suspendat pentru acest meci.

În schimb, antrenorul Gigi Mulțescu s-a arătat optimist în privința revenirii lui Denis Alibec la meciul cu CFR, după o accidentare musculară ce nu i-a permis să joace în ultimele două partide oficiale.

Absent este fundașul stânga muntenegrean Radunovic, cel care a acuzat o accidentare pe finalul meciului de la Ovidiu, moment de la care a pornit scandalul amintit mai sus. Alți trei jucători importanți de la Astra au fost anunțați ca indisponibili: Balaure, Mrzljak și Cestor.

CFR, MECIURI CU GOLURI PUȚINE
Clujenii trec printr-o criză profundă la nivel administrativ și tehnic. Președintele Iuliu Mureșan a fost demis, iar omul adus de el, antrenorul Toni Conceicao are zilele numărate, după informațiile vehiculate în presă. Totuși, portughezul a declarat cu două zile înainte de meci că a primit asigurări că va rămâne în post cel puțin până-n iarnă.

Cum-necum, clujenii se păstrează în zona superioară a tabelei. În ultimele patru meciuri oficiale, ardelenii au știut să păstreze echilibrul, câștigând două jocuri și consemnând două remize. În amintitele patru partide, nu s-au marcat mai mult de două goluri / meci.

De notat este că ultimul eșec extern în Liga 1 pentru CFR datează din 16 decembrie 2017, 1-2 la Universitatea Craiova!

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
Ultima înfrângere la Giurgiu pentru Astra a fost în 13 mai 2018: 0-2 cu… CFR Cluj. * În cele cinci meciuri jucate acasă în Liga 1 în acest sezon, Astra a primit doar două goluri. * Ambele formații au apărări ermetice după zece etape. Astra a primit șase goluri, CFR a încasat șapte. * CFR conduce în palmaresul meciurilor directe: 13 victorii, opt egaluri și cinci înfrângeri. * La clujeni, Țucudean și Culio au câte trei ”galbene”, fiind la limita suspendării. * Giurgiuvenii au suferit deja trei eliminări în zece etape de Liga 1.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1.62

Lasă un răspuns