DISTRIBUIȚI

Dinamo s-a trezit exact când nimeni nu se mai aștepta, învingând-o acasă cu 3-0 pe Universitatea Craiova, una dintre echipele la modă din Liga 1. Triumful adus de ”tripla” italianului Montini a reapropiat trupa ”câinilor roșii” de zona primelor șase locuri. Dar, joi, 20 decembrie, de la ora 20:00, pe dinamoviști îi așteaptă un meci de ”șase puncte”. Elevii lui Mircea Rednic sunt acum pe locul 11, cu 22 de puncte, și o vor vizita în runda a 21-a pe echipa care ocupă ultima poziție care permite calificarea în ”play-off”. Astra este pe locul 6, cu 21 de puncte.

AMINTIRI NEPLĂCUTE

Tocmai Astra Giurgiu a fost echipa care, pe 24 februarie, o scotea în sezonul trecut pe Dinamo din ”play-off”, în meciul decisiv, trecând cu 2-0 de bucureșteni. Nici în toamnă nu a fost mai bine pentru oaspeții de joi, dunărenii câștigând cu 2-1 în ”Groapă”, adâncind atunci criza din cadrul ”alb-roșiilor”.

Bucureștenii au anunțat că vor avea parte de o galerie consistentă la meci, mai ales că șefii Astrei au stabilit că un bilet de intrare va costa 50 de lei!

FĂRĂ ALIBEC ȘI SALOMAO

Astra nu-l va avea în teren pe capriciosul Alibec, suspendat deoarece la ultimul meci (1-1 la Voluntari) a fost eliminat cu ”roșu” direct, după o decizie destul de riguroasă a arbitrului.

Nici dinamoviștii nu vor avea la dispoziție un jucător important, mijlocașul ofensiv Salomao fiind la rându-i suspendat. Reamintim că Nistor, căpitanul ”câinilor”, este accidentat.

TRASEU RECENT BUN PENTRU ASTRA

”Astralii” se păstrează în zona primelor șase poziții, după ce în ultimele patru runde giurgiuvenii au scos două victorii și două egaluri. De menționat că în aceste patru jocuri, Astra a marcat de fiecare dată minim un gol, dar a și încasat cel puțin un gol.

Altfel, elevii lui Costel Enache sunt mai departe extrem de concentrați în primele 45 de minute: în ultimele șapte jocuri de Liga 1 nu au primit niciun gol în prima repriză.

DINAMO, GREU ÎN DEPLASARE

Dinamoviștii au scos doar șase puncte în zece deplasări, fiind una dintre formațiile extrem de neinspirate în jocurile externe. O singură victorie în deplasare are Dinamo în prezenta stagiune, 1-0 la Voluntari, dintr-un penalty transformat în minutele de prelungiri. Totodată, nu mai puțin de 20 de goluri au primit ”afară” portarii bucureșteni, adică exact o medie de două goluri/meci.

Altfel, izbânda cu Craiova a fost prima reușită după cinci etape neinspirate. Să mai notăm că Mircea Rednic a mai renunțat la doi jucători din lot, Popovici și Târcoveanu.

Pronostic : 1x si peste 1,5 goluri – cotă 2,08

Lasă un răspuns