DISTRIBUIȚI

Înaintea acestei etape, cele două echipe se situau pe locuri de cupe europene: Astra, pe 2, Gaz Metan, pe 4.

Duelul de luni, 24 septembrie, ora 21:00, de pe stadion ”Marin Anastasovici” din Giurgiu încheie runda a 9-a din Liga 1.

NEÎNVINȘI ȘI FĂRĂ „SMURD”
Schimbarea de antrenor nu a influențat negativ jocul Astrei. Gigi Mulțescu a redebutat în etapa trecută pe banca giurgiuvenilor cu o victorie pe terenul celor de Dinamo (2-1).

După opt etape, Astra este singura formație neînvinsă din Liga 1! Llulaku și compania constituie o formație echilibrată, în meciurile ei marcându-se puține goluri. Practic, doar în două din ultimele 11 meciuri oficiale ale Astrei s-au marcat mai mult de două goluri, în victoriile externe de la Dinamo (2-1) și Chiajna (3-0).

Astra şi FC Botoşani sunt echipele cu cele mai multe remize, 5, după opt runde.

FORȚA LUI FORTES
Gaz Metan a câștigat senzațional în ultima etapă, după un meci imprevizibil, 3-2 cu Universitatea Craiova. Medieșenii au agonisit 7 puncte în ultimele trei partide. La duelul cu craiovenii a revenit la rampă atacantul portughez de 23 de ani Carlos Fortes. Lusitanul a ajuns la al patrulea golcompetițional.

Interesant este că în ofensiva medieșenilor a fost recent cooptat Yazalde Pinto (Guinea-Bissau), un atacant care a jucat la Astra în sezonul 2013-14, marcând atunci 7 goluri.

AVANTAJ ASTRA ÎN MECIURILE DIRECTE
De 19 ori s-au întâlnit cele două echipe în toate competițiile, Astra câștigând de 7 ori. În opt meciuri, adică în aproape jumătate dintre ele, s-au consemnat egaluri, iar în patru dueluri s-au impus medieșenii.

În ultimul meci direct, în sezonul trecut, Astra a învins cu 4-3 pe Gaz Metan.

Pronostic : 1x și peste 1,5 goluri – cotă 1,77

Lasă un răspuns