DISTRIBUIȚI

De când ASU Politehnica a fost preluată de asociația suporterilor ”Druckeria” în 2012, iar în același an a fost reînființată Ripensia, duelul dintre cele două cluburi a devenit un ”clasic” al fotbalului timișorean. Iar derby-ul local pare a fi unul pe placul gazdelor de duminică.

În cele șapte dueluri directe, indiferent de divizie și competiție, ASU Politehnica s-a impus de nu mai puțin de șase ori! Singura izbândă a ”ripensiștilor” datează din 2015, când au câștigat cu 2-1 în Cupa României!

Mai mult, Ripensia a pierdut și unicul meci oficial cu cealaltă ”alb-violetă” din oraș, ACS Poli: 2-3 în etapa a 3-a din actualul sezon al Ligii 2, cu un gol încasat în cel de-al treilea minut de prelungiri!

TREI VICTORII PENTRU ASU ÎNTR-UN SINGUR AN!
Jocul va avea loc duminică, 14 octombrie, de la ora 18:00, în etapa a 12-a din Liga 2, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Gazdele sunt pe locul 11, cu 17 puncte, iar Ripensia este pe poziția a 14-a, cu nouă puncte.

În ultimul an, ”alb-violeții” au trecut în toate cele trei meciuri directe de rivali: 2-1 și 2-0 în trecutul sezon al Ligii 2, iar în septembrie 2018, ”Ripi” a pierdut din nou, 1-2, după prelungiri, în Cupa României!

TONUS RIDICAT VS. PROBLEME
ASU Politehnica a scos zece puncte în ultimele patru meciuri din campionat, în timp ce oaspeții au doar un punct scos în ultimele patru jocuri.

”Alb-violeții” lui Cosmin Petruescu rămân aceeași trupă bine organizată în plan defensiv, primind un singur gol în ultimele patru meciuri de Liga 2.

Ripensia încă nu și-a numit un nou antrenor, în ciuda zvonurilor legate de venirea lui Alexandru Pelici sau Adrian Neaga, directorul sportiv Radu Suciu fiind mai departe interimar. Doi dintre jucătorii importanți din echipă, mijlocașul ofensiv Zaluschi și atacantul Bădăuță (ex-ASU) au făcut antrenamente separate în această săptămână, pentru a-și îmbunătăți condiția fizică.

Pronostic – pauză sau final 1 – cotă 1.60

Lasă un răspuns