DISTRIBUIȚI

De trei ani nu a mai câștigat Athletic Bilbao un meci acasă cu Real Madrid. Ultimele trei dueluri directe au însemnat două victorii pentru Los Blancos și o remiză, 0-0, înregistrată chiar sezonul trecut.

Trupa merengue vine pe Nuevo San Mames din postura de co-lider, alături de FC Barcelona, cu maximum de puncte după trei etape. Julen Lopetegui e pregătit să-i debuteze la acest meci pe Odriozola și pe Courtois, două din achizițiile de marcă ale verii.

JUCĂTORII REALULUI, ARTIZANII FABULOSULUI 6-0 CU CROAȚIA
Meciul de la Bilbao, denumit și „El Viejo Clasico” (vechiul Clasico), va fi primul test cu adevărat dificil al Madridului lui Lopetegui.

Misiunea tehnicianului „galacticilor” nu ar trebui să fie una extrem de dificilă, dat fiind că șase din elevii săi au constituit „grosul” naționalei Spaniei care a administrat un usturător 6-0 vicecampioanei mondiale Croația.

În ultimele cinci meciuri, Real Madrid are patru victorii și o înfrângere, cu rivala Atletico în Supercupa Europei. Bascii au trei victorii, un eșec și o remiză, în chiar ultima etapă dinaintea pauzei competiționale, cu nou-promovata Huesca.

EXISTĂ VIAȚĂ DUPĂ CR7
Madrilenii au demonstrat că, după despărțirea dintre Real și Ronaldo, cel din urmă suferă mai mult. Benzema și Bale, care au marcat împreună 70% din golurile „galacticilor” au suplinit cu brio plecarea starului lusitan.

În plus, Asensio, Isco și Ceballos vin super în formă de la meciurile echipei naționale. O altă veste bună pentru Lopetegui este că niciunul dintre internaționalii săi nu a revenit accidentat de la acțiunile echipelor naționale.

După meciul Spania – Croația 6-0, Isco are mai multe șanse să înceapă titular, în fața lui Modric, în timp ce Asensio și-a câștigat deja locul de titular în atac, alături de Bale și Benzema.

PROBLEME DE EFECTIV PENTRU BASCI
Pentru basci, însă, care revin în acțiune după 19 zile de pauză, lucrurile nu arată atât de bine. Meciul dintre Rayo Vallecano și Athletic Bilbao a fost amânat, în precedenta etapă, din cauza problemelor de securitate de pe arena celor din Vallecas.

Aduriz, veteranul atacant al bascilor, a revenit la antrenamente după o accidentare suferită în prima etapă, cu Leganes, așa că probabil nu va începe titular meciul cu Real Madrid.

Probleme suplimentare pentru tehnicianul lui Bilbao, Eduardo Berizzo: portarul Iago Herrerin și fundașul Inigo Martinez au revenit și ei după accidentări, dar niciunul nu pare 100% refăcut pentru a putea fi de ajutor din primul minut cu Los Blancos

Pronostic : X2 și sub 4,5 goluri – cotă 1,55

Lasă un răspuns