DISTRIBUIȚI

Athletic Bilbao și Sevilla se întâlnesc duminică, 13 ianuarie, de la ora 17:15, pentru a doua oară în ultimele patru zile. Și asta nu e tot, întrucât săptămâna viitoare va avea loc și o a treia întâlnire, în returul optimilor Cupei Regelui.

PRIMA ÎNFRÂNGERE DE LA VENIREA LUI GARITANO

Joi, în primul duel direct, andaluzii s-au impus pe San Mames cu 3-1, punând capăt seriei de cinci meciuri fără înfrângere a lui Athletic Bilbao și ajungând ei înșiși la opt partide legate fără eșec. Totodată, a fost primul eșec al lui Gaizka Garitano pe banca echipei basce.

Rezultatul din Cupă nu este un dezastru, însă, pentru basci, care au semnalat încă dinaintea acestui meci că cel mai important duel, din cele trei cu Sevilla, este cel de duminică, din campionat. Bascii, una dintre cele doar trei echipe spaniole care nu au retrogradat niciodată (alături de granzii Real Madrid și Barcelona), sunt într-o poziție delicată în clasament și vor să se concentreze cu toate forțele pe La Liga.

ADURIZ, PIERDERE URIAȘĂ PENTRU GAZDE

Echipa lui Gaizka Garitano este pe locul 17 în Primera, cu doar 19 puncte acumulate, două mai mult decât prima echipă aflată sub linie, Villarreal.

Înfrângerea în fața Sevillei, așadar, a fost oarecum prevăzută de Bilbao. Pierderea cea mai mare pentru Athletic nu a fost scorul, însă, ci accidentarea principalei sale guri de foc, atacantul Aritz Aduriz, care va lipsi de la meciul de duminică, alăturându-se astfel unei liste care îi mai cuprinde pe Lekue și Mikel Rico. În plus, Raul Garcia și Yuri sunt și ei incerți pentru această partidă.

„NE CONCENTRĂM PE CAMPIONAT”

„Am avut în față unul dintre cei mai buni adversari din campionat. Cum a început meciul, ne-au dat un gol. Nu dau nici Cupa pierdută, dar rezultatul e dificil de întors în retur. Ne vom concentra pe campionat și în recuperarea jucătorilor pentru meciul din La Liga. Peru și Benat nu au putut evolua, dar sperăm să-i avem la meciul de duminică”, a declarat tehnicianul echipei basce, la finalul meciului din Copa del Rey.

Sevilla are un singur accidentat pentru meciul din campionat, Gonalons, dar are și doi jucători suspendați: Vazquez și Carrico.

PRIMUL TRANSFER AL ANDALUZILOR ÎN MERCATO DE IARNĂ

În toiul săptămânii „Athletic-Sevilla”, echipa lui Pablo Machin e la un pas de a realiza primul transfer al iernii. Fundașul austriac al lui Ajax, Maximilian Wober, a ajuns în Spania pentru a semna cu Sevilla. „Lăncierii” vor primi 14 milioane de euro pentru jucătorul său, potrivit presei spaniole.

Pronostic : X2 & peste 1,5 goluri – cotă 1,85

Lasă un răspuns