DISTRIBUIȚI

Atletico Madrid – Betis, un meci care, prin prisma formei de moment a celor două echipe și a pozițiilor din clasament, s-ar putea califica chiar pentru statutul de „derby”. Duminică, de la ora 17:15, pe Wanda Metropolitano sosește echipa alb-verzilor din Sevilla, care sunt neînvinși de opt meciuri, în toate competițiile, și care a încasat doar două goluri în aceste opt partide.

BETIS, FĂRĂ EGAL ÎN EUROPA: NU PRIMEȘTE GOL ÎN 78% DIN MECIURI
Dincolo, elevii lui Simeone traversează și ei o perioadă bună, fiind neînvinși de șase partide, timp în care au primit doar trei goluri. Un duel între două apărări cu adevărat solide, așadar, între locurile 4 și 5 din La Liga, cu același număr de puncte, 12, după primele șapte etape. De altfel, în tot acest sezon, nicio echipă nu a primit mai puține goluri decât Atletico: doar 4. Betis a primit cu unul în plus, cinci.

În toate competițiile din acest sezon, Betis a reușit să păstreze poarta neperforată în 78%din partidele jucate, o performanță fără precedent în acest moment la nivel european, în marile campionate. Singurele echipe care se apropie de cifrele andaluzilor sunt Reims (63%), Juventus (56%) și Bayern (50%).

ATLETI, AJUNSĂ LA 200 DE MECIURI FĂRĂ GOL PRIMIT DIN ERA SIMEONE
Comparativ, Atletico, echipă devenită simbol al unei apărări inexpugnabile, are 200 de meciuri fără gol primit din 377 jucate cu Diego Simeone la timonă. Adică 53% din total. În acest sezon, elevii lui „Cholo” au încasat gol în 6 din cele 10 partide jucate, având astfel un procent de doar 40% de meciuri fără gol primit.

Meciurile dintre aceste două echipe preocupate îndeosebi de apărare nu sunt o noutate. Ultimele patru întâlniri directe au adus două victorii ale lui Atletico, ambele cu 1-0, respectiv două egaluri: 1-1 și 0-0. Ultimul meci direct, disputat chiar anul trecut pe terenul lui Atletico, s-a încheiat nedecis: 0-0.

O VICTORIE A LUI BETIS PE CALDERON L-A ADUS PE SIMEONE LA ATLETICO
Totuși, Betis are un oarecare „complex al lui Atleti”. De 13 partide, alb-verzii nu au câștigat în fața lui Atletico Madrid. Mai exact, din decembrie 2011, când andaluzii s-au impus cu 2-0 chiar pe Vicente Calderon, fostul stadion al alb-roșiilor. Tocmai acel meci a dus la demiterea fostului antrenor al madrilenilor, Gregorio Manzano, și a dus la instalarea pe bancă a lui Diego Simeone, care ulterior avea să facă istorie la echipa la care a fost și jucător.

Dintre cei doi antrenori, doar Diego Simeone are bătăi de cap cu jucătorii indisponibilii, alb-verzii având tot lotul valid. Lui Gelson Martins și Savic li s-a adăugat pe lista absenților pentru acest meci și fundașul central uruguayan Jose Gimenez, accidentat în duelul cu Club Brugge din Champions League, câștigat de trupa lui „Cholo” cu 3-1.

Pronostic : ambele marchează – cotă 2.30

Lasă un răspuns