DISTRIBUIȚI

Levante a dat lovitura pe Ciutat de Valencia, împotriva Barcelonei, joi, în turul optimilor de finală ale Cupei Regelui. Valencienii s-au impus cu 2-1 și s-au răzbunat pentru acel 0-5 din campionat cu Messi și compania. Acum, Levante merge în vizită la Madrid, pe Wanda Metropolitano, unde dă piept cu Atletico, în runda a 19-a din La Liga.

ATLETICO NU A MAI PIERDUT ÎN CAMPIONAT DIN 1 SEPTEMBRIE

„Saltelarii” vin după două remize consecutive, ambele obținute în deplasare, cu același scor: 1-1. Mai întâi, trupa lui „Cholo” Simeone a făcut egal pe Ramon Sanchez Pizjuan, cu Sevilla, în campionat, iar apoi a remizat la Girona, în turul optimilor de finală ale Cupei Regelui.

Atletico nu a mai pierdut de 15 meciuri, indiferent de competiție, de la partida cu Borussia, de la Dortmund, din grupele UCL, din luna octombrie, iar în campionat stă chiar și mai bine. Alb-roșiii au cedat ultima oară în La Liga în 1 septembrie, la Vigo.

ULTIMELE 9 DUELURI DIRECTE DE LA MADRID AU FOST 9 VICTORII PENTRU ATLETICO

În aceste condiții, pare o misiune aproape imposibilă pentru Levante. Mai ales că nu a mai câștigat în deplasare, cu Atleti, din 2007! Ultimele nouă dueluri directe disputate la Madrid au însemnat nouă victorii pentru echipa din capitala Spaniei!

Valencienii au trei victorii în fața echipei antrenate de Simeone, de la venirea argentinianului pe banca lui Atletico, dar toate trei au fost pe Ciutat de Valencia, terenul lui Levante.

NU SE GĂSEȘTE PARTENERUL IDEAL AL LUI GRIEZMANN

„Cholo” are în continuare probleme de lot. Lucas Hernandez, Filipe Luis și Diego Costa sunt în continuare accidentați, iar lor li se adaugă pe lista indisponibililor și Saul Niguez, suspendat. Dincolo, Levante are doi jucători accidentați, Luna și Sadiku, plus unul suspendat, Postigo.

În plus, Diego Simeone nu pare să găsească partenerul din atac potrivit pentru Antoine Griezmann. De la accidentarea lui Diego Costa, au fost încercați pentru postul de al doilea atacant în sistemul 4-4-2 folosit de „Cholo” patru jucători: Kalinic, Gelson Martins, Vitolo și Correa. Niciunul nu a convins, însă, că poate suplini lipsa brazilianului naturalizat spaniol.

LEVANTE ȘTIE DEJA CUM E SĂ RĂPUNĂ GRANZII

În ciuda faptului că pleacă cu șansa a doua, Levante vrea să producă o nouă surpriză, după ce a câștigat și în fața Barcelonei, la mijlocul săptămânii. Valencienii sunt destul de eficienți în deplasare. Din ultimele șapte meciuri jucate „afară”, Levante a pierdut doar unul singur, ultimul jucat, cu Rayo Vallecano.

De altfel, Levante are rezultate pozitive în deplasările din acest sezon în capitala Spaniei. A jucat deja în deplasare la Getafe, Real Madrid și Rayo Vallecano. Mai are de jucat doar cu Atletico, în această duminică, și cu Leganes, în luna martie.

Valencienii au câștigat 1-0 cu Getafe, pe Coliseum Alfonso Perez, și 2-1 cu Real Madrid, producând o mare surpriză pe Santiago Bernabeu, în luna octombrie. E adevărat, a pierdut cu Rayo, dar chiar și șase puncte, din nouă posibile, obținute la Madrid, sunt o zestre importantă.

Așadar, într-un sezon în care le-a învins deja atât pe Real, cât și pe Barcelona, Levante își propune să dea lovitura și împotriva celui de-al treilea dintre granzi!

Pronostic : sub 3,5 goluri – cotă 1,50

Lasă un răspuns