DISTRIBUIȚI

Surprinzător, Iordania este prima echipă calificată din punct de vedere matematic din grupa B a Cupei Asiei. Reprezentativa de la Amman are 6 puncte înaintea ultimei runde. Australia, învinsă de iordanieni, are 3 puncte, în timp ce Siria și Palestina au strâns câte un punct.

AUSTRALIA ARE NEVOIE DE UN PUNCT

Australia – Siria este meciul prin care ”cangurii” trebuie să-și asigure poziția secundă în grupă: primul loc nu mai poate fi amanetat de la cei de la Antipozi, deoarece au cedat contra Iordaniei. Practic, naționala lui Graham Arnold are nevoie de un punct pentru a prinde locul 2, având în vedere că a trecut de Palestina cu 3-0. Jocul se dispută marți, 15 ianuarie, de la ora 15:30.

RECORD ÎN ACTUALA EDIȚIE A CUPEI ASIEI

Palestienienii au fost neputincioși în runda a doua, în fața unei Australii mult mai eficiente decât în înfrângerea (0-1) cu Iordania. Cu trei jucători ofensivi în formula de start, ”Socceroos” au avut în extrema stângă Ikonomidis (legitimat la Perth Glory) un veritabil creator, acesta fiind la originea a nu mai puțin de șase ocazii, record în actuala ediție a Cupei Asiei. Altfel, pentru duelul cu sirienii, nu va fi eligibil fundașul Sainsbury, suspendat pentru cumul de avertismente. De notat că insuccesul cu Iordania este singurul suferit de ”canguri” în ultimele șase jocuri.

SIRIENII L-AU DEMIS PE STANGE

Bernd Stange a fost schimbat după înfrângerea, 0-2 cu Iordania, germanul fiind înlocuit cu Fajr Ibrahim. Niciun an nu a stat germanul pe banca sirienilor, ”isprava” de până acum, adică niciun gol marcat în prezentul turneu fiind picătura care a umplut paharul. Pentru a se califica, Siria trebuie să câștige, iar ultimele meciuri cu Australia le dau încredere celor din echipa care a fost nevoită să joace doar în străinătate în ultimii ani, din cauza războiului civil. În toamna lui 2017, Australia a avut nevoie de prelungiri (1-1, respectiv 2-1) pentru a trece de ”dubla” cu Siria, în faza a patra a calificărilor pentru Mondial.

*Siria nu este o formație în ale cărei meciuri se marchează prea multe goluri. *În ultimele șapte partide, o singură dată s-a înscris mai mult de două ori.

Pronostic : victorie Australia – cotă 1,52

Lasă un răspuns