DISTRIBUIȚI

Vineri seara, de la ora 21:45, Austria vizează prima victorie în grupele Ligii Națiunilor, într-un meci disputat la Viena contra Irlandei de Nord, pe arena „Ernst Happel”. Ambele formații au început cu stângul parcursul în grupa a 3-a din seria a doua a competiției UEFA.

În primul meci, ambele formații au fost învinse de Bosnia! Austria a cedat cu 0-1 după un gol marcat de Dzeko, iar alb-roșii au avut un singur șut pe poartă, din 13 tentative. De această dată, speranțele selecționerului Franco Foda se leagă de Marko Arnautovic, care a marcat 4 goluri în 7 etape la West Ham și a fost implicat în 66% dintre reușitele londonezilor în acest sezon. Arnautovic este și golgheterul Austriei, cu 19 goluri în 74 de selecții. Nu lipsesc din lot Schaub, Sabitzer, Alaba, Dragovic și Prodl.

IRLANDA DE NORD NU A MAI MARCAT ÎN DEPLASARE DE 4 MECIURI
Pe de alta parte, Irlanda de Nord a cedat la Belfast cu Bosnia, scor 1-2, după ce a ratat ocazii imense de gol și a comis erori impardonabile în defensivă. Rezultatul a fost decis de golurile lui Duljevic și Saric, chiar dacă Griegg a înscris în prelungiri pentru 1-2. Dintre cele 28 de șuturi expediate la poarta bosniacă, irlandezii nu au reușit să cadreze decât 8 dintre ele. Nici cele 18 (!) cornere obținute de gazde nu s-au concretizat pe tabelă.

AUSTRIA A CÂȘTIGAT ACASĂ 9 DIN ULTIMELE 13 PARTIDE
Ultimul duel direct dintre Austria și Irlanda de Nord a avut loc în 2005, în preliminariile CM, când austriecii au câștigat cu 2-0 acasă și au remizat 3-3 în deplasare. Cu toate acestea, bilanțul meciurilor directe este de partea alb-verzilor: 4 victorii, 3 remize și două eșecuri în 9 partide. Remarcăm și faptul că au marcat ambele echipe în 4 din ultimele 5 partide, deși trupa lui Michael O’Neill nu este un simbol al eficacității ofensive.

Austria pornește favorită pentru că are un parcurs aproape impecabil acasă, unde a câștigat 9 din ultimele 13 meciuri oficiale. În schimb, alb-verzii, care vor juca într-un 4-5-1 precaut la Viena, nu au mai marcat de 4 deplasări consecutive: 0-1 cu Norvegia, 0-0 cu Elveția și Panama și 0-3 în Costa Rica.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* În 15 din precedentele 17 meciuri ale Irlandei de Nord a marcat o singură echipă * 12 goluri a marcat Irlanda de Nord în precedentele 5 partide cu Austria, dar trei dintre acestea au avut loc cu 20 de ani în urmă * Austria are două victorii, două remize și un eșec în meciurile de pe teren propriu cu Irlanda de Nord * Doar Brazilia (2-0) a reușit să câștige la Viena în ultimele 12 meciuri internaționale

Pronostic : pauză sau final 1 – cotă 1.37

Lasă un răspuns