DISTRIBUIȚI

Marți, 18 septembrie, de la ora 19.55, pe Camp Nou, Barcelona și PSV deschid balul în grupa B a Ligii Campionilor. Ambele echipe au un parcurs de excepție în campionatele lor interne, cu punctaj maxim după 4, respectiv 5 etape.

BARCELONA A ADUS JUCĂTORI URIAȘI DE LA PSV
De șase ori s-au întâlnit cele două echipe până acum, catalanii având două victorii, iar olandezii una. Trei meciuri s-au încheiat la egalitate.

Cele două formații s-au întâlnit ultima dată într-un meci oficial pe 10 decembrie 1997, atunci când, în tradiția ofensivă a celor două formații, s-a înregistrat un 2-2, cu goluri marcate de Jonk, De Bilde, respectiv Abelardo și Giovanni. Batavi erau ambii tehnicieni: Dick Advocaat, respectiv Louis Van Gaal.

Se știe că fotbalul olandez a fost inspirația esențială pentru filozofia Barcelonei din era contemporană. PSV Eindhoven a fost clubul de la care au fost aduși, printre alții, fotbaliști ca Ronald Koeman, Romario sau Ronaldo Nazario, esențiali pentru Barcelona din anii 90.

De asemenea, Bobby Robson, un alt tehnician notabil pentru catalani, la finele secolului trecut, a avut două mandate la PSV.

AMBELE ECHIPE DOMINĂ CAMPIONATELE INTERNE
Elevii lui Ernesto Valverde au un traseu fără greșeală. Cinci victorii din cinci meciuri oficiale din acest sezon: patru în La Liga, plus triumful din Supercupă. 16 goluri în cinci partide au marcat catalanii, dar trebuie să specificăm că jumătate din ele au fost bifate contra celor de la Huesca, în runda a treia din elita spaniolă.

Asta nu înseamnă că toate sunt roz pentru campionii Spaniei. La ultimul joc de campionat, cel cu Real Sociedad (2-1) a fost nevoie de intervențiile senzaționale ale portarului Ter Stegen pentru ca Barcelona să plece cu toate punctele de la San Sebastian.

Și PSV domină campionatul intern, elevii lui Mark van Bommel având cinci victorii din cinci posibile. Ultima etapă a adus o victorie cu 7-0pe terenul celor de la den Haag. Cei din Eindhoven au reușit 21 de goluri în cinci etape din Eredivisie.

Cel mai interesant jucător de la PSV este extrema stângă mexicană de 23 de ani Hirving Lozano. Fotbalistul care a punctat de patru ori în campionat, respectiv de două ori în Champions League, este cel mai bine cotat jucător din lotul PSV, valoarea lui de piață fiind estimată la circa 30 de milioane de euro.

Este de urmărit și mijlocașul ofensiv uruguayan Gaston Pereiro (23 de ani), care a punctat de cinci ori în actualul sezon.

Pronostic : ambele marchează – cotă 2.05

 

 

Lasă un răspuns