DISTRIBUIȚI

AEK Atena se află în fața unui record negativ înainte de duelul cu Benfica !

Miercuri seară, de la ora 22:00, Benfica Lisabona primește pe Da Luz vizita lui AEK Atena, în ultima etapă a grupei E din UEFA Champions League. Fără oameni de bază precum Lambropoulous, Livaja, Lopes sau Simones, grecii caută primul punct în cadrul competiției din acest sezon, în vreme ce Benfica este sigură ca va termina pe locul 3.

DOAR DOUĂ GOLURI MARCATE ÎN 5 MECIURI

AEK a pierdut toate cele 5 meciuri jucate până acum și are golaveraj 2-12, într-o grupă din care au mai făcut parte Bayern Munchen și Ajax Amsterdam. Benfica are 4 puncte, dar Ajax și-a asigurat locul 2 în etapa precedentă – „lăncierii” au acum 11 puncte. Liderul Bayern are 13 puncte, dar ar putea rata prima poziție în grupă dacă va pierde contra olandezilor.

MECI SPECTACULOS ÎN TUR

Benfica vine după o serie bună pe plan intern, unde a obținut victorii la zero în campionat, cu Feirense (4-0) și Vitoria Setubal (1-0), adversari modești. „Vulturii” s-au impus și în Cupa Portugaliei, contra lui Pacos Ferreira, cu 2-0. Așadar, trupa alb-roșie vine după 3 victorii consecutive fără gol primit!

Și AEK a legat două succese consecutive în campionat, ambele pe teren propriu: 2-0 cu Xanthi și 2-0 cu Lamia. În tur, Benfica s-a impus cu 3-2 la Atena, după golurile marcate de Seferovic (‘6), Grimaldo (’15) și Semedo (’74). AEK reușise să revină de la 0-2, prin reușitele lui Kolnaridis (’50 și ’63), dar Semedo a lovit decisiv în ultimul sfert de oră. Lusitanii au jucat o repriză în inferioritate numerică, după eliminarea lui Dias (’45+4).

BENFICA NU ARE MECIURI UȘOARE CU GRECII

Nu va fi un meci ușor pentru oaspeți, chiar dacă bilanțul recent al Benficăi nu este grozav pe teren propriu: doar două victorii în ultimele 9 partide disputate la Lisabona! Mai mult, Benfica nu a mai marcat de 11 meciuri mai mult de un gol pe teren propriu, în oompetițiile continentale.

Totodată, „vulturii” au doar două succese în ultimele cinci disputate pe Da Luz contra cluburilor din Grecia. În cazul în care va pierde din nou, AEK Atena va stabili un record negativ de înfrângeri consecutive suferite în cupele europene: cea mai lungă serie, de 5 partide, fusese înregistrată și în 2011, în grupele UEFA Europa League.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Jonas (Benfica) a marcat 6 goluri în ultimele 8 meciuri oficiale
  • Benfica are 5 victorii în ultimele 6 meciuri disputate în toate competițiile
  • Benfica are 4 victorii și o remiză în ultimele 5 partide disputate contra grecilor

Pronostic : victorie Benfica – cotă 1,40

Lasă un răspuns