DISTRIBUIȚI

Vicecampioana Portugaliei isi intra duminica seara in rol, urmand ca de la ora 20;30 sa primeasca vizita celor de la Aves, in runda a cincea din Primeira Liga.

Benfica Lisabona este angrenata in lupta pentru titlu in fiecare sezon si a reusit ca dupa patru etape sa isi treaca in cont zece puncte, acelasi punctaj pe care l-au mai reusit si Sporting, cat si Braga, dar are un golaveraj mai bun. In etapa trecuta si-a aratat din nou suprematia, dar acesta a avut loc in urma cu aproape trei saptamani si asta din cauza pauzei fortate de Liga Natiunilor si a faptului ca in urma cu o saptamana a inceput Cupa Ligii cu dreptul, castigand cu 2-1 in fata lui Rio Ave. Pe de alta parte, “vulturii” au avut multe de tras la inceputul acestei saptamani cand au pierdut cu 0-2 in fata lui Bayern Munchen, diferenta dintre ea si adversara pe care au intalnit-o in Champions League a fost una mare

Aves inca este in cautarea primului succes impotriva adversarei din acest duel, desi au pana acum noua meciuri la activ, ea n-a reusit nici macar o singura data sa se impuna si singurul punct luat a venit in urma cu 17 ani. Anul trecut a fost depasita la pas, dar nu trebuie sa ne miram pentru ca este o echipa care a terminat pe locul 13. Nu se autodepaseste nici acum, iar evolutiile sale au adus-o pe penultimul loc, avand un singur punct acumulat si acela dupa un rezultat de egalitate norocos. In etapa trecuta a jucat acasa si a pierdut cu 0-1 in fata lui Maritimo, fiind la un pas sa faca asta si in remiza cu Ferreira, din Cupa Ligii, meci pe care pana la urma portarul l-a salvat, tabela aratand atunci 0-0.

Neavand voie sa faca gresel in acest campionat, Benfica are acum un program relativ lejer, deoarece saptamana viitoare este liber in cupele europene, iar meciul cu Aves ar putea sa fie abordat cu cel mai bun 11 de care Rui Vitoria dispune si scorul sa fie in consecinta. Asa cum s-a intamplat si in sezonul trecut, merg pe un meci castigat de gazde la cel putin doua goluri diferenta, ceea ce ar fi si normal, deoarece reprezinta valoarea adevarata dintre ele.

Pronostic : Benfica câștigă la handicap – cotă 1,56

Lasă un răspuns