DISTRIBUIȚI

SCM Craiova își continuă aventura în grupele Cupei EHF cu o partidă în Spania, în compania formației Super Amara Bera Bera. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe DigiSport și Telekom Sport.

Înaintea acestei dispute, Craiova este lider în Grupa D, cu două puncte, după succesul cu 18-12 în fața echipei daneze Nykobing. Bera Bera este deocamdată la cota zero, după 32-29 cu Podravka Koprivnica în deplasare.

APĂRAREA, ARMA NR. 1 A CRAIOVEI

SCM Craiova este deținătoarea trofeului, după un succes memorabil în mai 2018 în fața echipei Vipers Kristiansand, calificată azi în grupele principle ale Ligii Campionilor. Formația antrenată de Bogdan Burcea este văzută de specialiști una dintre pretendentele la câștigarea Cupei EHF și în acest sezon, numai că pentru moment trece printr-o perioadă dificilă, din punct de vedere al stării de sănătate a unor jucătoare.

Cristina Zamfir și Ana Maria Țicu, cele mai bune marcatoare din lot, sunt accidentate și nu vor juca nici în Spania. De asemenea, portarul Florentina Stanciu este indisponibilă.

Chiar și fără cele mai importante handbaliste, Craiova s-a descurcat onorabil în primul meci din Grupa D, când a primit numai 12 goluri. Apărarea a fost cea care a dus greul, iar portarul Dzhukeva a terminat disputa cu un procentaj de peste 60%. Defensiva este argumentul numărul 1 al Craiovei și pentru următoarele partide. În cele cinci jocuri disputate în acest sezon în Europa, formația din Bănie nu a primit mai mult de 21 goluri.

BERA BERA A PORNIT ÎN LIGA CAMPIONILOR

La fel ca și SCM Craiova, Super Amara Bera Bera a pornit în acest sezon din preliminariile Ligii Campionilor, însă a ratat calificarea în grupă după o înfrângere cu Bietigheim, scor 27-33. Formația spaniolă a reușit să ajungă totuși în grupe, după o dublă manșă câștigată în faa unei echipe bune din Ungaria, Dunaujvaros, scor 48-41 la „general”.

Bera Bera are un lot destul de consistent din punct de vedere numeric. Șase handbaliste provin din America de Sud și Centrală. De remarcat faptul că două fete din lot, centrul Arderius și portarul Castellanos au jucat la Campionatul European din decembrie 2018.

PROGRAM DENS ÎN AMBELE TABERE

Înaintea partidei din Spania, Craiova a jucat un meci în Liga Națională, la Zalău, unde a pierdut cu 28-22. De aici, formația din Bănie a plecat direct la Timișoara, de unde a zburat spre Spania. De partea cealaltă, Bera Bera a avut joc programat cu 48 de ore înaintea partidei cu SCM Craiova.

Pronostic : șansa dublă X2 – cotă 1,48

Lasă un răspuns