DISTRIBUIȚI

Oaspeții poposesc la Sarajevo cu gândul de a profita de ultima șansă de a mai realiza ceva în grupa 3 (Seria B) din UEFA Nations League. Irlanda de Nord are zero puncte, Austria a adunat trei, în timp ce gazdele de luni seara au maximum de puncte, șase, după două etape.

Meciul va avea loc pe 15 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul ”Grbavica” din Sarajevo, una dintre arenele-cult ale Bosniei. Arena are 13.000 de locuri, iar atmosfera creată de fanii lui Zeljeznicar, echipă care evoluează pe această arenă, este de fiecare dată incendiară.

MICHAEL O’NEILL L-A PIERDUT ȘI PE GRIGG
Nord-irlandezii au pierdut ambele jocuri de până acum din Liga Națiunilor: 1-2, acasă, cu Bosnia, și 0-1 în Austria. Selecționerul Michael O’ Neill nu a beneficiat în această toamnă de serviciile celui mai bun atacant, Kyle Lafferty, de la Glasgow Rangers, care a anunțat că nu vine la reprezentativă pentru meciurile din aceste zile.

La Viena, antrenorul nord-irlandez l-a pierdut și pe un alt vârf de atac, popularul Will Grigg, accidentat la câteva minute după ce fusese introdus în teren, pe finalul jocului.

Irlanda de Nord nu a înscris niciun gol în ultimele cinci jocuri inter-țări disputate în deplasare!

ÎNCREDERE MARE LA GAZDE
Bosnia-Herțegovina are rezultate tot mai bune sub comanda lui Robert Prosinecki. În ultimele șapte meciuri internaționale, selecționata de la Sarajevo a scos patru victorii și trei remize. Croatul este neînvins de când a preluat cârma naționalei, primele sale două jocuri, dintr-un turneu din iarnă, în SUA, fiind la comanda reprezentativei B.

Vineri, Bosnia a remizat într-un meci amical, 0-0, contra Turciei, Prosinecki a lăudat jocul mijlocașului Miralem Pjanic (Juventus): ”Ar fi senzațional ca Pjanic să joace la nivelul pe care l-a arătat contra turcilor, în prima parte el a fost cel care ne-a construit jocul”. De altfel, la pauză, selecționerul i-a scos și pe cei mai importanți jucători, Pjanic și Dzeko, pentru a-i menaja.

Pronostic : pauză sau final  1 – cotă 1,43

Lasă un răspuns