DISTRIBUIȚI

Brazilia și Franța se întâlnesc vineri, de la ora 21:30, într-un meci din Grupa A a Campionatului Mondial de handbal masculin găzduit de Germania și Danemarca.

Toată lumea așteaptă să vadă cum se vor descurca „Experții” fără cel mai bun jucător al lumii al ultimului deceniu, Nikola Karabatic, absent din cauza unei accidentări care îl ține pe margine cel puțin șase luni.

DOI JUCĂTORI DE LA CSM BUCUREȘTI ÎN ECHIPA BRAZILIEI

Brazilia este una dintre puținele selecționate din lume care poate pune probleme reprezentativelor din Europa, dar și sud-americanii au bătut puțin pasul pe loc în ultimii 2 ani. Mai mult, în 2018 au pierdut supremația la Campionatul Pan American în favoarea Argentinei.

Brazilia a ajuns la turneul final cu doi jucători de la CSM București, este vorba despre Henrique Teixeira și Alexandro Pozzer. Vedeta echipei, Thiagus Petrus, vine însă de la FC Barcelona. Înaintea Campionatului Mondial, sud-americanii au învins Olanda cu 35-32 și au pierdut partidele cu Islanda (33-29) și Norvegia (30-26).

ALTE NUME MARI DIN FRANȚA AU RĂMAS ÎN AFARA LOTULUI

Franța va juca primul turneu final din ultimii ani fără Nikola Karabatic, dar și în aceste condiții selecționerul Didier Dinart a avut dificultăți pentru a stabili cei 17 jucători care au plecat în Germania.

Este suficient să spunem că Raphael Caucheteux, Nicolas Tournat și Olivier Nyokas au rămas în afara lotului, ultimii doi fiind câștigori ai Ligii Campionilor cu Nantes în 2018, pentru a ne da seama ce concurență este în naționala Franței. Campioana mondială en-titre ar fi putut alcătui lejer două selecționate care să se bată pentru titlul mondial și cu această ocazie.

PATRU MECIURI FĂRĂ KARABATIC

Dacă naționala feminină a României a fost pusă în fața faptului împlinit la Europeanul din decembrie, atunci când Cristina Neagu s-a accidentat, Franța a știut din timp că nu se va putea baza pe Nikola Karabatic, astfel că s-a pregătit în consecință.

Fără jucătorul lor nr. 1, „Experții” au jucat două meciuri în preliminariile Campionatului European și au câștigat la diferențe consistente, 42-27 cu Lituania și 31-21 cu România. De asemenea, în urmă cu câteva zile au câștigat de asemenea la scor meciurile amicale cu Slovenia, cu 34-25 și 29-21.

ULTIMA PARTIDĂ DIRECTĂ S-A TERMINAT RĂU PENTRU BRAZILIA

Brazilia și Franța au fost adversare și la Campionatul Mondial precedent. Reprezentanta Europei a câștigat categoric atunci, cu 31-16.

Pronostic : Franța câștigă ambele reprize – cotă 1,32

Lasă un răspuns