DISTRIBUIȚI

Campeonato Brasileiro Série C este al treilea nivel al sistemului brazilian de fotbal.

Spre deosebire de prima și a doua divizie, seria C nu este jucată într-un sistem dublu rotund, de regulă deoarece multe echipe participante nu au condițiile financiare pentru a călători pe distanțe lungi. Astfel, turneul este organizat în grupuri regionale și masa împiedică echipele din state îndepărtate să se joace reciproc în rundele inițiale.

Până în 2008, orice echipă profesionistă ar putea aplica, dar numai 64 de echipe vor participa la turneu. Echipele care au fost retrogradate din seria B în anul precedent s-au alăturat de echipe calificate pentru fiecare stat federal. Regulile de calificare au variat, unele federatii au folosit turneele de stat ca turnee de calificare, altele au organizat turnee exclusive de calificare pentru Série C.

Începând cu 2009, Série C a fost redus de la 64 de echipe la 20 și un nou Campeonato Brasileiro Série D este calificatorul pentru fotbalul din Brazilia. În forma sa actuală, cele 20 de echipe sunt împărțite în două grupe și fiecare echipă joacă toți adversarii din propriul grup pe o bază de acasă și departe. Primele patru echipe din fiecare grup se califică pentru o etapă și cele patru semifinaliste sunt promovate la Campeonato Brasileiro Série B. Cele două echipe de jos ale fiecărui grup sunt retrogradate la Campeonato Brasileiro Série D .

  Clasament detaliat :
The latest football information here. Now retrieving info from data source.
  Ultimele rezultate :
The latest football information here. Now retrieving info from data source.
  Urmatoarele evenimente :
The latest football information here. Now retrieving info from data source.

LĂSAȚI UN MESAJ