DISTRIBUIȚI

Cadiz și Espanyol se întâlnesc în șaisprezecimile Cupei Spaniei, iar partida tur e programată joi pe 01.11.2018 de la ora 19:30. Manșa secundă, abia pe 5 decembrie. 12 ani au trecut de la ultimele dueluri, în singurul sezon în care ambele au evoluat în La Liga. Culmea, tot atunci s-au întâlnit și în Cupă, iar Espanyol a mers mai departe după un dublu 2-0.

Pe 19 din 22 în Liga Adelante, Cadiz ocupă primul loc retrogradabil. Situația, însă, e extrem de strânsă – doar trei puncte o separă de mijlocul clasamentului. Problema e că, în 11 etape, gazdele au adunat doar 11 puncte, dintre care trei în chiar ultima etapă, 2-1 la Lugo – a fost prima victorie după nouă runde. Cadiz mai câștigase doar în prima etapă!

În Cupă, echipa a trecut de două tururi cu victorii la limită în deplasare, 2-1 la Tenerife și 1-0 la Zaragoza. Sezonul trecut, Cadiz a ajuns până în optimi, de unde a fost eliminată de Sevilla (0-2 și 1-2). Surpriza venise deja în șaisprezecimi, 1-2 și 5-3 în deplasare cu Betis!

Clar favorita dublei, Espanyol are de învățat din greșeala lui Betis de anul trecut – chiar dacă au câștigat în deplasare, alb-verzii au pierdut calificarea acasă! Locul 5 în La Liga, catalanii nu par genul de echipă să clacheze – n-au mai pierdut de cinci meciuri, iar sezonul actual au cedat doar la revelația Alaves (1-2) și Real Madrid (0-1).

Eliminată sezonul trecut de concitadina Barcelona în sferturi (1-0 și 0-2), Espanyol țintește la Cadiz a treia deplasare cu gol marcat. Oaspeții vin după 2-2 la Rayo Vallecano, 2-0 la Huesca și 1-1 la Valladolid.

Aflată într-o situație delicată în campionat, Cadiz se va concentra cel mai probabil pe Liga Adelante. Astfel, în Cupă ar putea folosi jucători din linia a doua fiindcă duminică o așteaptă un duel cu Elche, aflată la doar trei puncte mai sus. De patru meciuri nu a mai învins Cadiz acasă, trei egaluri și o înfrângere.

Dincolo, Espanyol are deja trei deplasări cu cinci goluri la activ și nu văd de ce nu ar înscrie de măcar două ori și la Cadiz. Oaspeții au parte de un duel cu Bilbao în weekend, înaintea deplasării la Sevilla. Pot alinia o echipă competitivă, oricum mai valoroasă decât a gazdelor amenințate de retrogradarea în al treilea eșalon.

Pronostic : peste 1,5 goluri – cotă 1,43

Lasă un răspuns