DISTRIBUIȚI

După ce a pierdut 3 din ultimele 5 meciuridisputate în 2018, Cagliari încearcă să se revanşeze în faţa fanilor printr-o calificare în sferturile de finală ale Cupei Italiei, fază a competiţiei pe care nu a mai atins-o din sezonul 2004/05.

Adversară îi va fi Atalanta, o echipă care a încheiat anul trecut cu o victorie entuziasmantă pe terenul lui Sassuolo (6-2) şi care vrea să-şi ia revanşa pentru înfrângerea suferită pe teren în faţa sarzilor în startul acestui sezon (1-0).

ATALANTA A DOMINAT „DIRECTELE” DIN CUPĂ

Nu doar din punct de vedere al formei de moment, dar şi prin prisma tradiţiei, oaspeţii de luni pornesc cu prima şansă. Atalanta a câştigat 7 din cele 10 partide disputate împotriva lui Cagliari în Cupa Italiei (3 înfrângeri, niciun egal), inclusiv pe cea mai recentă, în returul sferturilor de finală din sezonul 1995/96, când a fost 4-2 pentru bergamasci. Meciul cu cele mai multe goluri între cele două formaţii în această competiţie.

Mai mult decât atât, Cagliari a fost eliminată de patru ori în cele şapte ocazii în care a avut-o ca adversară pe Atalanta. Sarzii se consolează cu cel mai clar succes în „directele” din Cupă. Un 5-0 înregistrat la chiar prima întâlnire, în optimile sezonului 1964/65.

REZULTATE IDENTICE ÎN ULTIMELE DOUĂ MECIURI DIN SARDINIA

Cagliari s-a impus cu acelaşi scor, 1-0, în ultimele două meciuri jucate acasă contra Atalantei, în Cupa Italiei. Ambele s-au disputat la mijlocul anilor ’90, în sezoane consecutive, 1994/95 şi 1995/96.

În plus, bergamascii nu au mai marcat în Sardinia din septembrie 2014, când s-au impus cu 2-1, în Serie A. Ultimele două meciuri de campionat la Cagliari s-au terminat cu victoriile gazdelor, 3-0 şi 1-0.

Pentru a găsi ultimul gol reuşit de Atalanta pe terenul sarzilor în Cupă trebuie să coborâm în timp până în iunie 1973, atunci când oaspeţii au câştigat cu 2-1.

Pronostic : pauză sau final 2 – cotă 1,64

Lasă un răspuns