DISTRIBUIȚI

După pauza prilejuită de meciurile naționalelor din Liga Națiunilor, La Liga se reia cu etapa cu numărul 9, deschisă de partida Celta Vigo – Alaves, disputată vineri,19 octombrie, pe Balaidos.

CELTA, FĂRĂ VICTORIE DE CINCI RUNDE
Galicienii, aflați pe locul 10, cu tot atâtea puncte înaintea acestei etape, vin după o serie de cinci meciuri fără victorie, în timp ce bascii din Vitoria sunt pe loc de cupe europene, 6, cu 14 puncte acumulate. Alaves vine după victoria de răsunet împotriva lui Real Madrid, scor 1-0, și au o singură înfrângere în ultimele șapte etape!

În sezonul precedent, fiecare dintre cele două echipe și-a câștigat meciul direct de pe teren propriu. În ultimele cinci partide jucate Alaves s-a impus, însă, de trei ori, iar un meci s-a terminat egal. Celta are, așadar, o singură victorie în acest interval de timp.

All-time, statistica este perfect echilibrată: 26 de întâlniri directe, fiecare dintre echipe având câte 9 victorii, în timp ce opt partide s-au încheiat remiză. Chiar și la goluri situația e aproape perfect egală: 30-29, cu un ușor avantaj pentru echipa din Vigo.

10 CONVOCAȚI LA NAȚIONALE ÎN CELE DOUĂ ECHIPE
Alaves a fost nevoită să pregătească acest meci fără patru internaționali: Sivera a fost plecat la naționala U21 a Spaniei, Maripan, la naționala chiliană, Wakaso, la cea ghaneză, în timp ce John Guidetti a fost în lotul Suediei. Toți au revenit la antrenamente doar miercuri, cu o zi înaintea deplasării la Vigo.

Și Celta a pregătit meciul fără mai mulți titulari, prezenți la naționale, dar cel puțin formația lui Antonio Mohamed joacă pe teren propriu, deci galicienii au avut parte de o zi de pregătire în plus. Iago Aspas (Spania), Pione Sisto (Danemarca), Maxi Gomez (Uruguay), Lobotka (Slovacia), Yokușlu (Turcia) și Araujo (Mexic) sunt internaționalii echipei din Vigo care au lipsit de la pregătiri în prima parte a săptămânii.

În aceste condiții, nu ar fi de mirare ca ambii antrenori să menajeze sau să odihnească mai mulți dintre jucătorii care au fost nevoiți să călătorească la echipele naționale pentru acest meci.

Pronostic – sub 3.5 goluri – cotă 1.34

Lasă un răspuns