DISTRIBUIȚI

Ultimele dueluri între CFR Cluj și FCSB au stat sub semnul egalității: ultimele 5 meciuri s-au încheiat remiză, iar ultimele patru chiar cu același scor: 1-1.

Duminică, 16 septembrie, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, derby-ul etapei a 8-a din Liga 1, CFR Cluj – FCSB, opune primele două echipe clasate, cu prestații diametral opuse în ultimele partide de campionat, dar cu aceeași soartă în cupele europene, unde ambele au ratat accesul în grupe.

De-a lungul timpului, cele două rivale s-au întâlnit de 52 de ori, cu avantaj clar de partea bucureștenilor: 22 de victorii la 11 și 19 remize.

În ultimul meci direct, pe 29 aprilie 2018, a fost 1-1 pe Național Arena. FCSB a egalat în ultimul minut de prelungiri, prin sârbul Planic, după ce croatul Djokovic deschisese scorul în minutul 78.

După acest moment, bucureștenii rămâneau pe prima poziție, cu două puncte avans și lumea estima că FCSB urma să câștige titlul, ținând cont de faptul că se mai jucau doar trei runde din play-off. Deja știți însă că nu s-a întâmplat deloc așa…

„FEROVIARII”, ÎN CRIZĂ PRELUNGITĂ
Clujenii se află în plină criză, eliminarea șocantă în fața luxemburghezilor de la Dudelange adâncind situația tensionată de pe banca tehnică. Toni Conceicao, antrenorul ”alb-vișiniilor”, are șansa să se reabiliteze și să-și salveze temporar postul, dar forma ultimelor meciuri îi dă prea puține speranțe.

De patru meciuri nu a mai câștigat CFR – mai mult, ardelenii au primit cinci goluri acasă în ultimele două jocuri oficiale.

Poate goleadorul George Țucudean, singurul fotbalist constant de la CFR din această vară, va fi asul din mânecă: arădeanul vine cu moralul ridicat de la ”națională”, acolo unde a marcat contra Serbiei.

Pentru CFR, Țucudean a punctat de șapte ori în toate competițiile, în sezonul 2018/19

GNOHERE, CEL MAI IMPORTANT ATACANT DECENIULUI PENTRU FCSB
Cât despre FCSB, simplu: ”Bizonul”! Actuala FCSB nu poate fi imaginată fără Harlem Gnohere, cel mai important atacant al ”roș-albaștrilor” din acest deceniu.

Șase goluri în Liga 1, patru reușite în Europa League, acestea sunt cifrele francezului, în actualul sezon.

Forța ofensivă a echipei lui Nicolae Dică este incontestabilă: FCSB are cele mai multe goluri marcate în Liga 1 (18 în șapte etape). În schimb, apărarea este tot mai vulnerabilă. În ultimele patru partide oficiale, bucureștenii au scos mingea de șapte ori din propria poartă.

Desigur, venirea FCSB a stârnit interesul microbiștilor din Ardeal, astfel că în mod cert vom avea cea mai ridicată asistență de pe teren propriu, din actuala ediție de campionat pentru CFR

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,59

Lasă un răspuns