DISTRIBUIȚI

Joi seară, de la ora 22:00, Chelsea primește vizita lui BATE Borisov în etapa a 3-a a grupelor UEFA Europa League. Londonezii au două succese cu 1-0 în grupa L, în timp ce bielorușii au strâns doar trei puncte până acum, după victoria cu Vidi MOL (2-0) și eșecul suferit acasă, cu PAOK Salonic (1-4).

SARRI, FĂRĂ ÎNFRÂNGERE ÎN 12 MECIURI LA CHELSEA
BATE Borisov poate reprezenta o necunoscută pentru Maurizio Sarri, care este în continuare neînvins pe banca lui Chelsea. În weekend, Chelsea a smuls o remiză în derby-ul cu Manchester United (2-2), iar golul din prelungiri al lui Barkley a păstrat invincibilitatea italianului.

Joi seară, managerul lui Chelsea se va folosi și de ajutorul lui Olivier Giroud, care îi cunoaște bine pe jucătorii lui BATE. Sezonul trecut, când evolua la Arsenal, Giroud a marcat în ambele partide câștigate de „tunari” contra bielorușilor (6-0 și 4-2) și are informații vitale despre rivalii de joi: „BATE Borisov poate fi greu de desfăcut, noi am avut noroc că am marcat repede contra lor. Trebuie să începem bine meciul, pentru că ei se vor apăra pe două linii și vor fi foarte agresivi”.

CHELSEA N-A MAI PIERDUT ACASĂ, ÎN CUPELE EUROPENE, DIN 2013
Chelsea se laudă cu un bilaț de 12 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu, în cupele europene. Ultimul eșec a fost suferit tocmai în 2013, în Champions League, când FC Basel se impunea cu 2-1 pe Stamford Bridge, cu un gol înscris de cvasi-necunoscutul Mohamed Salah.

BATE este o echipă redutabilă la nivel național, unde e gata să cucerească cel de-al 13-lea titlu consecutiv, dar șansele sale contra lui Chelsea sunt minime. Totuși, BATE a câștigat 3 din cele 4 deplasări europene din acest sezon și are un bilanț bun pe teren străin, în grupele UEL, cu trei victorii, trei remize și doar trei înfrângeri suferite.

EDEN HAZARD VA FI MENAJAT JOI SEARĂ
Diferența de valoare ar trebui să fie decisivă, iar jocul de pase al lui Chelsea este la un nivel calitativ excelent. Gazdele nu-și permit să se facă de râs pe teren propriu, dar Maurizio Sarri ar putea fi nevoit să-și manjeze câțiva titulari joi seară, în frunte cu Eden Hazard. Belgianul a jucat accidentat contra lui Manchester United, acuzând dureri lombare, iar Sarri și-ar dori o victorie simplă cu BATE, fără să epuizeze resurse importante de energie înainte de meciul de campionat cu Burnley.

Pronostic : Chelsea castiga la handicap – cotă 1,40

Lasă un răspuns