DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, de la ora 19:30, Chelsea și Newcastle dispută ultimul meci al zilei în etapa a 22-a din Premier League, într-un duel în care gazdele pornesc clar favorite. Fără victorie în ultimele două partide disputate pe Stamford Bridge, londonezii au un bilanț remarcabil în fața lui Newcastle, care alunecă în pași mici, dar siguri, spre zona retrogradării.

Chelsea s-a impus fără emoții în fața lui Newcastle în ultimele 6 dispute directe de pe Stamford Bridge. De fiecare dată, formația gazdă a condus de la pauză, iar cotele pentru o victorie a lui Chelesa conturată din prima repriză sunt generoase la meciul de sâmbătă.

De trei ani nu s-a mai întâmplat ca Chelsea să aibă trei partide consecutive fără victorie pe teren propiu, iar Maurizio Sarri a pregătit până la ultimul detaliu confruntarea cu Rafa Benitez, pentru a evita o astfel de serie negativă.

BENITEZ: „AR FI O MINUNE SĂ NE SALVĂM!”

Cu o singură victorie în ultimele 8 partide (1-0 la Huddersfield), Newcastle începe să confirme previziunile sumbre ale lui Rafa Benitez: „Ar fi un miracol să evităm retrogradarea! Nu avem un lot suficient de valoros și echilibrat”, spunea managerul iberic în urmă cu o lună, când echipa sa era într-o poziție confortabilă.

De atunci, Newcastle a cedat puncte cu ușurință în fața unor adversari accesibili și acum se află pe locul 15 (golaveraj 15-29), la doar două „lungimi” de zona retrogradabilă. Chelsea este pe locul 4 (golaveraj 38-16) și luptă pentru un loc de UEFA Champions League cu Tottenham, Arsenal și Manchester United.

OFENSIVA LUI CHELSEA DEPINDE DE HAZARD

Chelsea are un joc combinativ de invidiat și știe să mențină foarte bine posesia mingii, dar se bazează prea mult pe realizările individuale ale starului belgian Eden Hazard. Dacă Newcastle va reuși să-l neutralizeze pe golgheterul lui Chelsea, sunt șanse să vedem o surpriză pe Stamford Bridge!

Gazdele vin după un eșec în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii Angliei, 0-1 pe terenul lui Tottenham, iar echipa lui Sarri a înscris mai mult de un gol în doar două din ultimele șapte partide oficiale (contra lui Nottingham Forest și a lui Watford).

BENITEZ A ANTRENAT-O UN SEZON PE CHELSEA

Newcastle vine să facă un joc defensiv la Londra, primind doar 12 goluri în deplasările din acest sezon (bilanț 2 – 5 – 3). Primul gol ar putea fi însă decisiv: Chelesa s-a impus în 12 din cele 14 meciuri în care a deschis scorul în acest sezon de Premier League (un singur eșec). Mai mult, Chelsea a marcat prima în 9 din precedentele sale 12 meciuri oficiale. În tur a fost 2-1 pentru Chelsea, după ce Newcastle a egalat pentru 1-1.

Nu sunt probleme mari de lot la gazde, cu excepția lui Alvaro Morata și a lui Loftus-Cheek, încă accidentați. De la Newcastle vor lipsi Darlow, Muto, Shelvey, Diame (incert) Ki Sung și Fernandez, ceea ce aduce griji suplimentare pentru managerul Rafael Benitez, care își înfruntă fosta echipă. Benitez a antrenat-o pe Chelsea în sezonul 2012/2013, în care a cucerit trofeul UEFA Europa League cu englezii.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Chelsea a câștigat fiecare din ultimele 6 dueluri directe contra lui Newcastle, acasă
  • În fiecare din ultimele 6 dueluri directe s-au înscris cel puțin trei goluri
  • Chelsea a câștigat ultimele trei meciuri jucate acasă contral ui Newcastle cu 3-0, 3-1 și 5-1
  • Newcastle a pierdut ultimele 10 meciuri disputate pe terenul echipelor din Top 6

Pronostic : 1 pauză / 1 final – cotă 1,75

Lasă un răspuns