DISTRIBUIȚI

Marți, de la ora 22:00, Club Brugge primește vizita Borussiei Dormund pe „Jan Breydel Stadion”, în prima etapă a grupei A din Liga Campionilor. Din grupa A mai fac parte Atletico Madrid și Monaco.

De la gazde nu vor juca C. Mata și Nakamba, în timp ce germanii vin în Belgia fără Toprak, Guerreiro, Alcacer și Pulisic (probleme musculare).

CLUB BRUGGE E ÎNTR-UN MOMENT EXCELENT
Antrenată de Ivan Leko, Brugge se află într-un moment foarte bun, după ce a cucerit în vară cel de-al 15-lea titlu din istorie. Fără să se fi calificat vreodată din faza grupelor UCL, Club Brugge are un stil de joc atractiv (sistem 3-5-2) și un lot plin de calitate.

Ne așteptăm la un duel deschis, fiindcă și Lucien Favre favorizează un fotbal total la Borussia, care vine după un 3-1, în campionat, cu Eintracht Frankfurt. Ambele formații au însă o serie negativă de câte 8 meciuri consecutive fără victorie în grupele Champions League, belgienii având șase înfrângeri la rând.

Ultima victorie a lui Brugge în Liga Campionilor a avut loc tocmai în noiembrie 2015, un 3-2 acasă cu Rapid Viena. De atunci au urmat 7 eșecuri și o remiză. Pe de altă parte, Dortmund n-a mai învins în deplasare, în UCL, de 6 partide, ultima victorie fiind înregistrată în octombrie 2016 (un 2-1 la Sporting Lisabona).

BELGIENII, VICTORIOȘI ÎN FAȚA BORUSSIEI ÎN PRECEDENTELE DUELURI
Brugge și Borussia Dortmund s-au întâlnit până acum de două ori în cupele europene, ambele ocazii având nevoie de prelungiripentru stabilirea calificatei!

De fiecare dată au triumfat belgienii. În 1987 a fost 3-0 pentru echipa gazdă în cele două manșe ale turului 3 din Cupa UEFA, Brugge marcând apoi două goluri în prelungiri (5-0). Tot Brugge s-a calificat dramatic în grupele Champions League din sezonul 2003/2004!

În acea dublă manșa din 2003 a fost 2-1 pentru Brugge pe teren propriu și 2-1 pentru Dortmund în Germania, dar belgienii s-au calificat în deplasare, la penalty-uri, cu 4-2! Club Brugge este pe val și vine după o serie de 6 victorii la rând pe teren propriu în competițiile interne, reușind să marcheze și 13 goluri în ultimele 5 meciuri.

Pronostic : ambele marcheaă – cotă 1,63

Lasă un răspuns