DISTRIBUIȚI

Înaintea jocului de joi, 15 noiembrie, ora 21:45, din grupa 4-a a Ligii A din UEFA Nations League, calculele sunt simple. Spania are 6 puncte, Anglia are 4, în timp ce Croația a scos unul singur. Dacă învinge, Spania este calificată matematic în faza finală a competiției. În cazul unui egal, ibericii trebuie să aștepte ca, în ultima etapă, vicecampioana mondială să nu piardă în Anglia. Pentru calificare, croații au doar varianta unei ”duble”, 6 din 6 cu ”La Roja”, respectiv naționala ”Three Lions”.

ELEMENTUL MAKSIMIR
După un an, naționala lui Zlatko Dalic revine pe cel mai important stadion al țării, ”Maksimir” din Zagreb. Arena va fi plină, aceasta fiind prima revedere a zagrebenilor după Mondialul din Rusia. Pe acest stadion, Croația nu a mai pierdut din 2013, 1-2 cu Belgia (11 octombrie), în preliminariile CM 2014.

Se așteaptă o atmosferă fierbinte, mai ales că gazdele trebuie să se revanșeze după acel umilitor 0-6 contra ibericilor, din startul Ligii Națiunilor. Pentru a li se ridica moralul, croații au fost vizitați în cantonament de Consiliului Generalilor de Armată, jucătorii și staff-ul fiind premiați pentru medaliile de argint obținute la Mondial.

Reamintim că față de echipa din vară, la reprezentativă nu se mai află Subasic, Corluka sau Mandzukic, în special ultimul fiind o mare pierdere pentru Dalic. Croația încă nu a marcat niciun gol în UEFA Nations League, după ”setul” din Spania urmând un draw alb, cu Anglia.

În schimb, Dalic are la dispoziție atacanți aflați în creștere la echipele lor: Rebic (Eintracht), Kramaric (Hoffenheim) și Pjaca (Fiorentina).

O problemă mare este cea a fundașului stânga: alături de Strinic, care de mai multă vreme este pe tușă din cauza unei probleme depistate la inimă, nici Pivaric nu este sigur că va evolua, din motive medicale.

Interesant, ultimul meci oficial câștigat în 90 de minute de croați a fost acel 2-1 cu Islanda din grupele Mondiale.

JORDI ALBA A REVENIT
După câteva luni de polemici legate de neconvocare, a venit, iată, momentul în care selecționerul Luis Enrique l-a chemat la națională pe fundașul stânga al Barcelonei, Jordi Alba. Chiar antrenorul a fost cel care l-a întâmpinat în cantonament pe Alba, presa notând și influența lui Ramos și Busquets în această mutare a ”principalului” iberic.

Koke și Thiago sunt accidentați, iar Nacho, Bartra, Albiol sau Alcacer nu au fost convocați.

Sub comanda celui care a cucerit Champions League cu Barcelona, Spania și-a recăpătat apetitul ofensiv: 14 goluri marcate în patru meciuri în mandatul Luis Enrique.

În schimb, renunțarea lui Pique a lăsat o problemă în privința stoperului care să evolueze lângă Ramos. Se așteaptă ca Luis Enrique să opteze pentru Diego Llorente (Real Sociedad).

ARBITRU ”PAȘNIC”
Bielorusul Aleksei Kulbakov va arbitra la Zagreb cel de-al 101-lea joc din cariera internațională. Curios este că oficialul are o rată mică de penalty-uri și eliminări acordate: 0,11 penalty-uri / meci și doar un cartonaș roșu la zece meciuri.

Pronostic : ambele marchează – cotă 1.85

Lasă un răspuns