DISTRIBUIȚI

Marți, 25 septembrie, de la ora 16:30, va fi sărbătoare în Harghita, la Miercurea Ciuc. Localnicii de la AFK Csikszereda vor primi vizita Energeticianului Petroșani, în ”16”-imile de finală ale Cupei României.

PE URMELE VECINILOR DE LA SEPSI
Csikszereda, aflată în premieră în această fază a Cupei, este pregătită de Valentin Suciu, tehnicianul cu care vecina de județ, covăsneana Sepsi a urcat recent până-n prima ligă. Actualmente, ciucanii sunt pe locul 2 în seria a cincea din Liga 3, în weekend reușind să câștige cu 3-2 pe terenul celor de la Sănătatea Cluj.

În stagiunea precedentă, Csikszereda a terminat pe locul 2, pierzând pe final lupta pentru promovare cu Aerostar.

În mod ironic, ciucanii au acces în această fază a competiției KO după ce au învins-o tocmai pe Aerostar, fosta rivală la promovare, cu 3-2!

Csikszereda se bazează în mare pe jucători din zonă, dar beneficiază și de serviciile influentului atacant Eder Gonzalez. Acesta din urmă a marcat două goluri în ultima etapă de campionat. Spaniolul are 21 de ani și provine de la centrul juvenil al clubului RCD Mallorca.

Ca un fapt divers, echipa U19 a ciucanilor este coordonată de Robert Ilyes, fostul mare jucător al Brașovului și Rapidului.

ENERGETICIANUL DĂ SEMNE DE REVENIRE
După trei meciuri în care campionat în care nu a scos decât un punct și nu a marcat decât o singură dată, Energeticianul a reușit să câștige în weekend acasă, 2-1 cu Daco-Getica. Ambele goluri au fost marcate de Vlad Rusu, golgheterul la zi în eșalonul secund, cu 8 goluri.

Oaspeții de marți au promovat în vară în eșalonul secund, iar în cursa spre această fază a Cupei au câştigat pe terenurile a două echipe de Liga 3: 2-0 la CSM Școlar Reșița și 2-1 la Municipal Lugoj.

Pronostic : peste 2,5 goluri – cotă 1,66

Lasă un răspuns