DISTRIBUIȚI

Marți, de la ora 18:45, este atmosferă de sărbătoare pe noul stadion „Ion Oblemenco”, unde Craiova întâlnește divizionara secundă Sportul Snagov, în 16-imile Cupei României. Oaspeții sunt liderii neînvinși ai ligii secunde, după 8 etape (6 victorii, două remize)!

MARI EMOȚII PENTRU OLTENI ANUL TRECUT
Sezonul trecut, Craiova a avut mari emoții în aceeași fază a competiției, tot contra unei echipe din Ilfov, dar care evolua pe atunci în liga a treia! „Leii” au câștigat ulterior trofeul, dar au fost conduși de două ori de către CS Afumați (1-1 în timpul regulamentar), care a înscris prima în prelungiri (’93). Dubla lui Alex Băluță (‘101 și ‘105) a evitat însă rușinea, iar Craiova a mers mai departe cu 3-2. Retrasă din competiții, Afumați a refuzat atunci să devină prima rivală a Craiovei pe noua arenă, dar Sportul Snagov a acceptat să-și cedeze statutul de gazdă, fără să aibă Cupa României în obiectiv.

La Craiova biletele se vând ieftin (5 RON la Peluza Nord) și stadionul ar putea fi destul de animat. „Pentru noi va fi un reper în ceea ce privește nivelul la care ne aflăm. Este o deplasare lungă, dar încercăm să ajungem la meci cât se poate de bine fizic”, a declarat Laszlo Balint, antrenorul de la Sportul Snagov. Ilfovenii au pus fanilor la dispoziție autocare pentru deplasarea de la Craiova!

SNAGOV, FOSTA METALUL REȘIȚA
Snagov este continuatoarea Metalului Reșița și noul club a luat ființă în 2017. Metalul se înscrisese în 2013 în competiții pe „scheletul” Damilei Măciuca, formație desființată de către actualii patroni de la Snagov. În lotul Sportului, care are cea mai bună defensivă din eșalonul secund, se regăsesc fotbaliști cu experiențăprecum Andrei Marinescu, Cristian Dănălache sau Robert Elek, dar și Darius Buia, de la Dinamo. Un singur stranier are Snagovul în lot – francezul Ayoub Tazouti.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova, deținătoarea Cupei României, este pe locul 4 în Liga 1 după 9 etape și are golaveraj 17-9. Etapa trecuta, oltenii au învins-o acasă pe Viitorul cu 2-0, iar antrenorul Mangia va folosi mulți dintre titulari în meciul de Cupă.

Craiova a marcat 12 goluri în ultimele 4 etape, cu Viitorul (2-0), Gaz Metan (2-3), Dinamo (3-0) și Voluntari (5-1).

Pronostic : victorie CSU Craiova 1,35

Lasă un răspuns