DISTRIBUIȚI

Dacia-Unirea Brăila și ACS Poli au fost marile dezamăgiri ale sezonului de toamnă, dar iată că formațiile pe care toată lumea le considera deja condamnate la retrogradare au început să dea semne de viață.

Ambele echipe au început să adune puncte, iar sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11:00, se duelează într-un meci care poate însemna, pentru eventuala câștigătoare, o apropiere de plutonul compact din zona fierbinte.

Dacia-Unirea este pe ultimul loc, cu 9 puncte, iar ACS Poli stă pe poziția a 19-a, cu 10 puncte.

PRODUCTIVI PE TEREN PROPRIU

Suprafața de joc de la Brăila este una dintre cele mai modeste din Liga 2, dar asta nu a împiedicat Dacia-Unirea să ofere partide cu goluri multe în ultima perioadă. Cinci puncte au scos brăilenii în ultimele patru jocuri de-acasă, înscriind de opt ori: 1-1 cu Luceafărul, 2-1 cu Daco-Getica, 2-3 cu Petrolul și 3-3 cu Aerostar.

O singură dată nu au primit gol acasă în acest sezon cei de la Dacia-Unirea, în acel 0-0 cu UTA din 18 august. Tehnicianul Florentin Petre a anunțat un meci cât o finală, după eşecul din runda precedentă, 0-2 la Ripensia: „Este cel mai important meci din an pentru noi. Suntem obligaţi să câştigăm. Voi încerca să-i capacitez pe jucători şi să-i duc la nivelul de pregătire psihică necesară. Pentru că fizic nu avem probleme, stăm bine. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte”.

MIC RECORD PENTRU ALB-VIOLEȚI

În runda trecută, ACS Poli a administrat acasă un sec 3-0 celor de la Farul, oferind suporterilor săi cea mai frumoasă partidă pe care au realizat-o în această toamnă. Timișorenii au realizat câteva recorduri la acest joc: a fost pentru prima dată în acest sezon că ACS Poli a ajuns la trei meciuri succesive fără eșec și, mai mult, a reușit să își păstreze intact poarta timp de 198 de minute.

De remarcat revenirea de formă a experimentatului atacant Drăghici, ajuns la cota 7 în topul golgheterilor. De notat este că Brăila și Timișoara au cele mai slabe apărări din Liga 2. Gazdele de sâmbătă au primit 55 de goluri, iar ACS Poli a scos mingea din poartă de 43 de ori!

În tur, a fost 2-2 în Banat, asta după ce timișorenii au condus cu 2-0.

Pronostic :  sub 3,5 goluri – cotă 1,40

Lasă un răspuns