DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11:00, în cartierul „Colentina” se confruntă două echipe cu bilanț total opus. Pe de o parte, fosta Juventus București este echipa care a adunat cele mai multe egaluri, 9 (cu șase scoruri de 1-1), în prezenta stagiune. Vizitatorii, în schimb, nu au bifat până absolut nicio remiză.

Și în clasament, lucrurile stau diferit. Gazdele, care în vară au retrogradat din prima ligă, sunt departe de așteptări, ocupând locul 11, cu 24 de puncte (golaveraj, 29-29). Oaspeții ilfoveni sunt una dintre surprizele plăcute ale toamnei, aflându-se pe locul 3, cu 42 de puncte (golaveraj, 39-15).

REVINE GOLGETERUL LIGII 2

Daco-Getica nu a scos decât trei egaluri în ultimele patru etape, astfel că, în cazul unui nou pas greșit, s-ar apropia îngrijiorător de zona retrogradării. Acum, echipa lui Marius Baciu este la cinci puncte din primul loc care duce în cel de-al treilea eșalon.

Vestea bună pentru amfitrioni este că revine, după suspendare, golgeterul Ionuț Voicu, cel care este cel mai bun marcator al diviziei, cu 14 goluri. Acesta a înscris cel puțin o dată în fiecare din ultimele cinci partide disputate pe teren propriu!

În vârstă de 26 de ani și cotat la 150.000 de euro, Voicu este curtat de echipe din prima ligă: „Voicu nu are nevoie de multe ocazii să înscrie, este un jucător mult peste nivelul Ligii 2. Dacă primește ofertă din liga 1, stăm de vorbă”, a spus antrenorul Baciu.

Acasă, foștii ”juventini” au punctat cel puțin o dată în fiecare meci din acest sezon.

FORȚĂ DE REVENIRE

Academica a câștigat ultimele două jocuri de campionat, ambele pe teren propriu, cu 2-1 contra celor de la Mioveni, respectiv Petrolul, de fiecare dată după ce a fost condusă cu 0-1. „Afară”, ilfovenii lui Ilie Poenaru au câștigat de șase ori în prezenta ediție de Liga 2.

Așa cum se vede în golaveraj, Academica e una dintre cele mai echilibrate echipe din eșalonul secund, în ultimele nouă meciuri ale ei nemarcându-se niciodată mai mult de trei goluri.

Până acum, în disputele oficiale directe, ambele formații au câștigat de câte două ori.

Pronostic : pauză sau final X – cotă 1,78

Lasă un răspuns