DISTRIBUIȚI

Marti dimineata, dupa ora 07:00, campionul de la Beijing, Nikoloz Basilashvili, se intalneste cu Denis Shapovalov in turneul ATP Masters de la Shanghai. Premiile sunt mari si motivatia celor doua va fi la cote inalte, asa ca ne asteptam la un meci spectaculos, care ar putea fi decis in trei seturi.

Casele online il fac favorit pe canadianul Shapovalov, care are un stil foarte placut de urmait, cu multe lovituri decisive riscante. Denis, despre care se spune ca va fi in Top 3 mondial la un moment dat, nu lungeste prea mult punctele si prefera sa fie decisiv, mereu manifestandu-se zgomotos in timpul partidelor. E destul de intimidant sa joci contra lui Shapovalov pe hard, iar Stan Wawrinka a simtit-o din plin la turneul precedent (Tokio).

Basilashvili a castigat finala de la Beijing, cu Del Potro!

De pe locul 29 ATP, Shapovalov i-a invins la Tokio pe Chung, Wawrinka si Struff, cedand de fiecare data cate un set. A pierdut insa disputa cu rusul Medvedev, din semifinale, dar apoi a avut timp sa se pregateasca pentru duelul cu Basilashvili. Georgianul, locul 23 ATP, este un jucator atipic, fara mult arguemnte fizice. Scund, dar precis in lovituri, gruzinul nu se bazeaza prea mult pe serviciu, desi frecventa cu care isi face game-urile e ridicata. Basilashvili e avantajat de schimburile lungi, fiind un jucator de anduranta, care stie sa-si „toace” adversarii cu mingi incomode.

Shapovalov va incerca sa scurteze jocul, dar Basilashvili are o sansa in plus daca tine mingea in teren cat mai mult timp. Nikoloz e un jucator „curat”, care comite putine erori nefortate, iar la turneul de la Beijing a reusit o serie de rezultate impresionante! I-a eliminat pe Sock, Verdasco, Jaziri si Edmund, inainte de a transa finala cu Del Potro fara probleme, scor 6-4, 6-4. Meciul se anunta a fi foarte echilibrat la Shanghai! Am asistat la un duel direct precedent, intre Shapovalov si Basilashvili, iar georgianul a castigat la Budapesta cu 6-2, 6-4.

Pronostic : peste 21.5 game-uri – cotă 1,73

Lasă un răspuns