DISTRIBUIȚI

Întreruperea competițională din cauza meciurilor echipei naționale a generat unul dintre cele mai controversate momente ale toamnei. După doar două jocuri pe banca bucureștenilor, Claudiu Niculescu a fost înlocuit cu mai experimentatul Mircea Rednic.

Revenirea ”Strâmbului” a reaprins speranțele fanilor. După două experimente externe, mai degrabă discrete, la Mouscron (Belgia) și Al-Faisaly (Arabia Saudită), Rednic, legendă a ”câinilor” și ca fotbalist, și ca tehnician revine pe banca ”alb-roșiilor” după doi ani. În ultimul său mandat la Dinamo, antrenorul de 56 de ani a fost finalist al Cupei României, reușind 22 de victorii și 19 egaluri, alături de alte nouă înfrângeri.

Rednic a adus ultimul titlu pentru Dinamo, în 2007!

DEBUT CONTRA UNUI ALT „CÂINE ROȘU”
Luni, 22 octombrie, de la ora 21:00, în ”Groapă” vine Dunărea Călărași, în etapa a 12-a din Liga 1. Oaspeții sunt antrenați de un alt fost jucător emblematic al lui Dinamo, Dan Alexa. Recent, acesta din urmă a fost ”în cărți” pentru a prelua clubul bucureștean, dar fanii au contestat eventuala sa numire.

Luni, Rednic nu va conta pe suspendații Nistor și Corbu și a diagnosticat perfect jocul vizitatorilor: ”Este o echipă care-l reprezintă pe Alexa, bine organizată,care joacă bine pe contraatac”.

Alexa a pierdut primul său duel ca tehnician cu Rednic, în august 2015 (Dinamo – ACS Poli 2-1).

Dinamo e pe loc de baraj, 12, cu 11 puncte, iar oaspeții sunt pe locul 8, cu 14 puncte.

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM
* Dinamo nu a mai câștigat de cinci etape: ultima victorie a fost pe 25 august, 2-1 cu Hermannstadt. * Călărașiul a primit nu mai puțin de opt goluri în urma unor faze fixe, fiind cea mai deficitară formație din Liga 1, la acest capitol! * Cum Nistor e suspendat la acest meci, Rednic l-a desemnat ca și căpitan pe Grozav, recent revenit în fotbalul românesc. * Dunărea este cea mai taxată echipă la penalty-uri: șase lovituri de pedeapsă au fost dictate împotriva ei.

Pronostic : ambele marchează – cotă 2.20

Lasă un răspuns