DISTRIBUIȚI

Demiterea lui Florin Bratu a generat revenirea la Dinamo, de data asta ca antrenor, a unei legende a clubului ”alb-roșu”. După un periplu ca tehnician la ”U” Cluj, FC Bihor Oradea, Damila Măciuca, CSM Rm. Vâlcea, CS Mioveni și FC Voluntari, a venit timpul lui Claudiu Niculescu (42 de ani) să fie ”principal” la clubul la care, cu 18 goluri, a fost cel mai bun marcator din istorie în cupele europene.

ÎNCĂLZIRE CU BRĂILA ȘI ASU POLITEHNICA
Dinamo București și Sepsi Sf. Gheorghe se vor confrunta vineri, 28 septembrie, ora 21:00, în etapa a 10-a din Liga 1.

Cele două formații s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României, după duelurile desfășurate marți. Dinamo a învins cu 3-1 pe Dacia Unirea Brăila, în vreme ce covăsnenii au avut nevoie de loviturile de departajare (5-3, 1-1 după 120 de minute) pentru a trece de o altă secund-divizionară, ASU Politehnica. Este drept, cele două formații, în special Sepsi, au utilizat mai multe rezerve, odihnindu-se în perspectiva partidei de vineri.

DINAMO, ÎNCĂ DEPARTE DE AȘTEPTĂRILE FANILOR
Dinamo București se află foarte departe de pretențiile fanilor, cei care s-au revoltat extrem de ostil la adresa conducerii administrative, la prezentarea lui Claudiu Niculescu în fața presei. ”Câinii” roșii sunt pe locul 10, cu 10 puncte.

Dincolo, Sepsi își întărește candidatura la ”play-off”: este pe locul 4, 15 puncte.

Claudiu Niculescu și Eugen Neagoe au un punct comun. Ambii au fost atacanțiimportanți, în generații diferit, sub tricoul Universității Craiova.

NISTOR, PIESA ESENȚIALĂ A LUI DINAMO
Neagoe știe că Nistor, cel care a marcat de două ori în meciul de Cupă de la Brăila, rămâne o piesă esențială, în ciuda conflictului cu fostul antrenor: ”Nu mă gândesc că pe banca lui Dinamo va sta Claudiu Niculescu, ci la ce am de făcut cu jucătorii de la echipa pe care o antrenez. Cu siguranţă va fi un joc dificil şi pentru ei, chiar dacă şi-au schimbat antrenorul. Alţi jucători noi nu cred că vor apărea, rămâne de văzut dacă vom face un joc bun. Cu siguranţă, Nistor va fi titular, este un jucător valoros, 100% va rămâne şi căpitanul echipei!”

Dincolo, Niculescu este conștient de modestia ofensivei, acolo unde mijlocașul Diego Salomao, cu trei goluri, este cel mai bun marcator dinamovist în actuala ediție! Antrenorul insistă pentru aducerea internaționalului Gicu Grozav, ultima dată la turcii de la Bursaspor.

CE TREBUIE SĂ MAI ȘTIM
* Principalul pericol pentru dinamoviști ar putea veni de la francezul Birahima Tandia (25 de ani), cel care are, pentru Sepsi, patru goluri și două ”assist”-uri! * Dinamo are cea mai proastă apărare a Ligii 1, după FC Voluntari! Ilfovenii au 20 de goluri încasate, ”alb-roșiii” au scos mingea de 17 ori din propria poartă! * Dincolo, Sepsi este extrem de echilibrată: a primit doar cinci goluri în nouă runde. * Covăsnenii au pierdut un singur meci în cele cinci deplasări stagionale în toate competițiile: 0-2 la FCSB.

Pronostic : ambele marchează – 1.85

Lasă un răspuns