DISTRIBUIȚI

Dunărea Călărași a început excepțional primul ei sezon de Liga 1, a ajuns în sferturile de finală ale Cupei României după ce a eliminat vicecampioana FCSB, dar în scurt timp a ajuns pe locurile retrogradabile. Echipa lui Dan Alexa este pe poziție de baraj, 12, cu 17 puncte și nu a mai câștigat în prima divizie din 15 septembrie (3-2 cu Botoșani).

Pentru a nu se scufunda și mai mult în zona periculoasă, dunărenii trebuie să se impună într-un meci extrem de complicat, acasă, pe 16 decembrie, de la ora 14:00, în etapa a 20-a din Liga 1. Oaspeții de la Sepsi OSK se luptă pentru ”play-off”, fiind pe poziția a 7-a, cu 27 de puncte.

ALEXA, APEL LA PUBLIC

Dunărea are patru înfrângeri succesive în Liga 1. Este drept, toate la limită, dar șirul fatidic de eșecuri se păstrează și acasă, Mediop și compania înregistrând trei insuccese la rând în fața propriilor fani.

Călărășenii intră foarte prost în jocuri, în ultimele trei partide”galben-albaștrii” fiind conduși deja de la pauză.

Marea problemă a echipei lui Alexa rămâne atacul, acolo unde, alături de Chiajna, Dunărea are cea mai ineficace ofensivă din Liga 1, cu 13 goluri marcate. Ca un corolar, să zicem că Dunărea nu a marcat decât două goluri în ultimele cinci meciuri disputate pe propria arenă.

Dan Alexa simte momentul delicat prin care trece clubul și a făcut un apel către fani: ”Avem nevoie de o victorie pentru a ne descătușa. Vreau ca suporterii să fie alături de noi, ei trebuie să înțeleagă că avem cel mai mic buget din Liga 1. Ne-ar ajuta foarte mult să fie alături de noi, de la început până la final”.

COVĂSNENII, PUTERNICI ÎN DEPLASARE

Sepsi OSK a cedat în ultima etapă acasă, 0-1 cu Botoșani, reconfirmând rezultatele oscilante din acest sezon. De-altfel, covăsnenii pare că se descurcă mai bine ”afară”, din moment ce nu au pierdut în deplasare din 19 august, 0-2 la FCSB, acumulând în total două victorii și cinci remize externe.

Deocamdată, Sepsi nu a încasat niciun gol în vreun duel oficial cu Dunăarea. În tur, ardelenii au câștigat cu 1-0, iar în cele două confruntări din Liga 2, Sepsi a câștigat cu 3-0 și a scos un 0-0.

Superioritatea statistică se manifestă și la antrenori. În duelurile Alexa vs. Neagoe din elită, ultimul are două victorii și două remize.

Tehnicianul oaspeților de duminică are încredere în elevii săi: ”Totul depinde de numai de noi. Cred că am dovedit în 19 etape că putem câștiga în fața oricări adversar”.

Pronostic : sub 2,5 goluri – cotă 1,45

Lasă un răspuns