DISTRIBUIȚI

Înaintea ultimei etape din grupele Cupei Asiei, toate formațiile din seria A au șanse de a se califica mai departe. Amfitrionii turneului, Emiratele Arabe Unite, sunt pe prima poziție, cu 4 puncte (golaveraj, 3-1), India (3p., 4-3) și Thailanda (3p., 2-4), sunt la egalitate de puncte, iar Bahrein are un singur punct (1-2).

O victorie i-ar asigura echipei gazdă prima poziție și un adversar abordabil în optimi, iar o remiză ar însemna calificarea sigură în faza următoare.

Dincolo, thailandezii pot prinde locul 3 în cazul unei remize și, după toate probabilitățile, s-ar califica în ”optimi” cu un bilanț de 4 puncte. Asta deoarece patru dintre ocupantele locurilor 3 din cele șase grupe, cu cel mai bun palmares după trei jocuri, vor accede în ”optimi”.

MIZA PE FANI

Criticii au fost sceptici că turneul organizat în Emirate va însemna o prezență semnificativă în tribune, dar cel puțin la meciurile gazdelor, fanii sunt în număr mare pe arenă. 43.000 de spectatori au savurat victoria cu 2-0 a naționalei pregătite de Alberto Zaccheroni contra Indiei.

În meciul inaugural, E.A.U. au scos doar un 1-1 cu Bahrein. Aflat de un an și trei luni pe banca naționalei de la Abu Dhabi, Zaccheroni a fost rezervat după triumful cu indienii: ”Va urma un meci complicat cu Thailanda, echipă care odată cu schimbarea antrenorului după primul meci, are un nou stil, o noua tactică. Va trebui să-i studiez cu atenție pentru a pregăti un joc foarte dificil”.

Zaccheroni are experiență în zona Asiei, el ducând Japonia spre triumful din Cupa Asiei, în 2011. De asemenea, cu E.A.U., italianul a fost finalist în 2018 în Cupa Golfului.

DEMITERE CU NOROC

Sârbul Milovan Rajevac a fost dat afară după primul meci, 1-4 cu India, în locul lui fiind instalat Sirisak Yodyathai. Acesta a făcut cinci schimbări în formula de start și Thailanda a reușit să învingă cu 1-0 pe Bahrain: ”Am impus în echipă mai multă disciplină și concentrare pe fază de apărare”, a spus Yodyathai.

Thailanda nu are un cuvânt important de spus în Cupa Asiei. Singura performanță remarcabilă este ocuparea locului 3, în 1972!

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Influența italiană pare a fi evidentă la gazde. În ultimele șapte meciuri ale selecționatei E.A.U., niciodată nu s-au marcat mai mult de două goluri/partidă.
  • Thailanda a învins o singură dată Emiratele, în ultimele șapte jocuri directe. De asemenea, victoria cu Bahrain a fost prima reușită după patru jocuri fără succes
  • .E.A.U au reușit cea mai mare performanță în Cupa Asiei în 1996, atunci când au fost finaliști în turneul organizat chiar în Emirate.

Pronostic : sub 2,5 goluri – cotă 1,60

Lasă un răspuns