DISTRIBUIȚI

Derby-ul „mic” al Țării Bascilor, Eibar cu Alaves, se dispută duminică, de la ora 13:00, pe arena Municipal de Ipurua. Cele două formații se află în momente diferite de formă. Gazdele nu au mai câștigat de trei meciuri, în toate competițiile, în timp ce Alaves vine după patru meciuri fără înfrângere, serie în cadrul căreia a reușit victorii cu Real Madrid, Villarreal și Celta Vigo!

ALAVES, REVELAȚIA SEZONULUI ACTUAL DIN LA LIGA
Oaspeții sunt într-un moment excelent, fiind pe locul 2 al clasamentului, după zece etape, cu 20 de puncte, doar unul mai puțin decât liderul Barcelona!

Anul trecut, cele două echipe au reușit, fiecare, să câștige meciul de pe terenul rivalei și, implicit, să-l piardă pe cel de pe teren propriu. În ultimele cinci partide jucate, s-au înregistrat două remize, ambele 0-0, o victorie a lui Eibar și două victorii ale formației din Vitoria.

De altfel, Eibar nu a reușit să câștige niciuna din ultimele trei întâlniri directe de pe teren propriu: a pierdut două și a remizat într-una.

EIBAR NU A PIERDUT ÎN FAȚA ECHIPELOR BASCE ÎN ACEST SEZON
Echipa lui Jose Luis Mendilibar a fost în ultimii ani o prezență constantă în prima jumătate a clasamentului din La Liga. Momentan, însă, Eibar e doar pe locul 15, cu doar 11 puncte acumulate. Totuși, roș-albaștrii au reușit să marcheze în toate meciurile jucate pe teren propriu în acest sezon. În plus, Eibar nu a pierdut cu niciuna din celelalte echipe basce până acum, în acest sezon: 2-1 cu Real Sociedad și 1-1 cu Athletic Bilbao.

De cealaltă parte, Alaves a înscris în aproape toate deplasările de până acum, cu excepția primului meci, cu Barcelona.

Jose Mendilibar are suficiente bătăi de cap la capitolul accidentați: Pedro Leon, Escalante, Dmitrovic, Sergi Enrich. Dincolo, Abelardo nu poate conta pe Rodrigo Ely, Wakaso și Ximo Navarro.

Pronostic : Eibar niciun pariu pe egal – cotă 1,44

Lasă un răspuns