DISTRIBUIȚI

Empoli a coborât pentru prima oară în acest sezon pe loc retrogradabil şi e obligată să obţină puncte în faţa unui adversar afalat într-o formă excelentă. Nimeni nu ar fi bănuit asta despre AS Roma cu doar o săptămână şi jumătate în urmă.

12 GOLURI ÎN ȘAPTE ZILE
Capitolinii au lăsat definitiv în urmă criza prelungită care i-a pus postul în pericol lui Eusebio Di Francesco. Şi au făcut-o cu stil. Trei vcitorii şi 12 goluri marcate în doar o săptămână au readus entuziasmul în partea giallorossa din Cetatea Eternă.

Victoria cu 4-0 în faţa codaşei Frosinone a fost urmată de succesul din Derby della Capitale, 3-1 cu Lazio. Apoi, pentru a completa seria excelentă, a venit categoricul 5-0 administrat Viktoriei Plzen, în Liga Campionilor. Care criză?

DZEKO, PRINTRE LEGENDELE CLUBULUI
Edin Dzeko a reuşit un hat-trick contra cehilor şi a ajuns la 77 de goluri pentru Roma, ceea ce i-a permis să intre în Top 10 all-time marcatori ai clubului. L-a depăşit pe Giuseppe Giannini, o adevărată legendă pe Olimpico.

Bosniacul are o medie de 0,5 goluri pe meci în giallorosso, cea mai bună din era “modernă”. la acest capitol e bătut doar de Rodolfo Volk şi Pedro Manfredini, ambii cu 0,6 goluri pe meci. Primul a jucat, însă, înainte de război, iar celălalt, la începutul anilor ‘60.

EMPOLI, FĂRĂ VICTORIE CU ROMA DE APROAPE 12 ANI
Toscanii nu au mai bătut-o pe Roma în campionat din februarie 2007, când a fost 1-0. Au urmat cinci victorii ale echipei din Capitală şi trei remize. De altfel, bilanţul direct e net favorabil oaspeţilor de sâmbătă: 16 victorii, 3 înfrângeri, 5 egaluri.

Totuşi, în trei din ultimele şase partide disputate contra lui Empoli pe Castellani, Roma nu a reuşit să marcheze.

Pronostic : victorie AS Roma 1.67

Lasă un răspuns