DISTRIBUIȚI

Din 11 iunie 2017, Finlanda nu a mai suferit decât o înfrângere, cu România, într-un amical disputat în această vară, 0-2, la Ploiești. În rest, a strâns 8 victorii și 3 egaluri în acest interval, iar în prezent are punctaj maxim în grupa a 2-a din Seria C a Ligii Națiunilor UEFA, din care mai fac parte Ungaria, Grecia și Estonia.

CINCI ÎNFRÂNGERI LA ZERO ÎN ULTIMELE 6 PARTIDE PENTRU ESTONIA
De cealaltă parte, în ultimele șase meciuri, Estonia a reușit o singură victorie, 2-0 cu Lituania, și cinci înfrângeri la zero! În grupa din UEFA Nations League este momentan pe ultima poziție, cu zero puncte acumulate înaintea acestei partide.

Pe baltici nu-i ajută nici statistica. În ultimele cinci partide jucate contra Finlandei, Estonia a câștigat una, celelalte patru fiind victorii pentru nordici. All-time, Estonia a reușit să învingă Finlanda de șase ori, remizând de zece ori și pierzând 16 partide!

Ultimul meci direct a fost un 1-0 pentru Finlanda, disputat tot în această grupă, luna trecută, într-un meci destul de echilibrat, în care balticii chiar au reușit să câștige la capitolele posesie, ocazii de gol și cornere.

PUKKI, PRINCIPALUL PERICOL FINLANDEZ
Teemu Pukki, marcatorul golului victoriei și în partida din Finlanda, este principalul pericol pentru Estonia. Atacantul lui Norwich este golgheterul grupei până acum, cu două goluri.

Fotbalistul de 28 de ani, care a mai trecut și pe la Sevilla, Schalke și Celtic, printre altele, este în formă și la echipa de club, pentru care a marcat deja cinci goluri în 12 prezențe în acest sezon de Championship.

Revanșa în fața Finlandei este principala ambiție a naționalei antrenate de Martin Reim, dar acest lucru pare destul de dificil, dată fiind forma slabă a Estoniei și lipsa de inspirație în atac.

În ultimele șase meciuri, Estonia a marcat doar două goluri, ambele în victoria cu 2-0 în fața Lituaniei la Cupa Baltică, de astă-vară. Atunci au înscris Ojamaa și Kait, niciunul dintre aceștia nemaireușind să marcheze de la acel meci, nici la națională, nici la echipele de club.

Pronostic : sub 2,5 goluri – cotă 1.40

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns