DISTRIBUIȚI

Duminică, de la ora 16:15, Everton și Bournemouth se întâlnesc într-un meci cu potențial maxim de spectacol, în etapa a 22-a din Premier League. Cele două formații sunt vecine de clasament, dar au ambiții diferite, iar atmosfera de pe Goodison Park nu este tocmai grozava din cauza ultimelor rezultate ale „caramelelor”: 4 înfrângeri în precedentele 5 etape.

EVERTON NU JUSTIFICĂ CHELTUIELILE MASIVE

Everton este pe locul 11 (golaveraj 31-31), în timp ce Bournemouth se află pe locul 12 (golaveraj 31-40) și oaspeții au de rezolvat probleme defensive evidente. Doar trei echipe din prima ligă au primit mai multe goluri decât echipa lui Eddie Howe în acest sezon, dar „The Cherries” rămân departe de zona retrogradabilă. Pe de altă parte, Everton nu justifică prin prestațiile sale investițiile importante din ultimii ani, când au fost aduși pe sume impresionante jucători precum Sigurdsson, Mina, Andre Gomes, Bernard sau Richarlison.

Echipa lui Marco Silva este inconstantă și nici nu mai impresionează pe teren propriu. Totuși, alb-albaștrii au câștigat ultimele două dueluri directe cu Bournemouth, disputate în fața propriilor fani, cu 2-1 și un halucinant 6-3. În tur a fost 2-2, iar spectacolul caracterizează de regulă acest duel, între două echipe ofensive.

ÎNTĂRIRI ÎN DEFENSIVĂ, DE LA LIVERPOOL

Everton are 5 victorii, 3 remize și 3 eșecuri în cele 11 partide jucate pe Goodison Park în acest sezon, iar în ultimele 5 etape de pe teren propriu a obținut un singur succes. Pe de altă parte, Bournemouth a obținut doar 9 puncte în cele 10 deplasări din acest sezon, primind 23 de goluri pe parcurs.

O explicație pentru rezultatele modeste ale lui Bournemouth din ultima vreme sunt absențele unor fundași importanți precum Cook, Francis și Smith, dar împrumutul lui Clyne, de la Liverpool, ar trebui să aducă un plus de calitate în apărare.

POSTUL LUI MARCO SILVA ESTE ÎN PERICOL

Etapa trecută, Bournemouth a remizat pe teren propriu cu Watford, scor 3-3, iar Eddie Howe privește cu îngrijorare la statistici: echipa sa a primit 15 goluri în ultimele 4 meciuri oficiale, de la Birghton (1-3 în Cupa Angliei), de la Watford (3-3), de la Manchester United (1-4) și de la Tottenham (0-5). Everton vine după o victorie în Cupă, 2-1 pe teren propriu cu Lincoln, iar Marco Silva are un lot complet la dispoziție, pentru a obținte o victorie vitală. Presa engleză scrie că un nou eșec ar putea fi fatal pentru managerul portughez!

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM

  • Ultimele 4 dueluri directe s-au încheiat 2-2, 2-1 (Bournemouth), 2-1 și 6-3 (Everton)
  • În 10 din ultimele 12 meciuri ale lui Bournemouth s-au marcat cel puțin 3 goluri
  • Bournemouth a pierdut ultimele 3 deplasări din campionat după ce a fost condusă la pauză

Pronostic : 1X & peste 1,5 goluri – cotă 1,41

Lasă un răspuns