DISTRIBUIȚI

Joi, 4 octombrie, de la ora 17:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, FC Argeș și Petrolul se reîntâlnesc într-un duel istoric, pentru prima dată după șapte ani. Ambele cluburi s-au transformat din punct de vedere juridic, suporterii considerându-le însă continuatoare, moral, ale grupărilor care erau campioane naționale în anii 60 – 70.

Tocmai galeriile sunt cele care contestă modalitatea în care se desfășoară acest meci. Reprezentanții celor două ”peluze” adverse au convenit să boicoteze acest meci, din cauza programării într-o zi și la o oră care fac dificilă prezența suporterilor.

VETERANII, PROTAGONIȘTI
Cele două formații au obținut victorii lejere în weekend, ambele pe teren propriu. Petrolul a deschis runda trecută, cu un 5-0 clar contra lui Aerostar Bacău, iar FC Argeș a învins cu 3-0 pe Luceafărul Oradea.

După rezultatele din weekend, Petrolul a urcat pe locul 2, direct promovabil, cu 19 puncte, iar Argeșul este pe poziția a 5-a, cu un punct mai puțin.

În ascensiunea celor două trupe, esențial este aportul golgheterilor, ambii experimentați. La Argeș, atacantul de 30 de ani Valentin Buhăescu a marcat de șase ori, în vreme ce la ”galben-albaștri”, în decurs de o singură lună mijlocașul ofensiv Laurențiu Marinescu (34 de ani), a punctat deja de patru ori.

„ALB-VIOLEȚII”, PUTERNICI ÎN TRIVALE
FC Argeș a devenit o echipă redutabilă acasă: șase victorii și un egal au scos ”alb-violeții” în ultimele șapte meciuri susținute pe arena ”Ilie Dobrin”. În toate aceste jocuri, au încasat un singur gol!

Dincolo, ”găzarii” au înscris cel puțin o dată în ultimele șase jocuri și au al doilea atac din Liga 2 (19 goluri), cu trei mai puțin decât cea mai eficace echipă, Pandurii.

De știut: Petrolul a jucat vinerea trecută, având două zile de odihnă mai mult decât Argeșul, fapt relevat și de tehnicianul gazdelor, Emil Săndoi.

Pronostic : pauza sau final X – cota 1.75

Lasă un răspuns