DISTRIBUIȚI

Liderul din Primera, FC Barcelona, a pierdut, surprinzător, cu chiar ultima clasată din La Liga, deși conducea la pauză cu 1-0. Leganes a revenit, în a doua repriză, în doar două minute, pe tabelă, și a reușit să câștige cu 2-1.

A fost prima victorie a madrilenilor în acest sezon de Primera. Acum, catalanii vor da piept cu Athletic Bilbao, altă echipă care a suferit prima înfrângere a sezonului etapa precedentă, 0-3 acasă, cu Villarreal.

ÎN CINCI DIN ULTIMELE OPT MECIURI, BARCELONA S-A VĂZUT CONDUSĂ
Problema catalanilor este că vine deja după două meciuri consecutive cu două goluri primite, ceea ce-l îngrijorează pe Ernesto Valverde. Mai mult, în cinci din cele opt meciuri jucate în acest sezon, formația blaugrana s-a văzut condusă. În trei meciuri, a reușit să întoarcă rezultatul (Sevilla, Real Sociedad și Huesca), dar cu Girona și Leganes nu a putut-o face.

Deși neînvinsă de trei etape, înainte de înfrângerea cu „Submarinul galben”, Bilbao nu a mai câștigat de mai bine de o lună, de la meciul cu Leganes, din chiar prima etapă a sezonului. În plus, bascii au un complex în fața Barcelonei. Din ultimele 11 partide jucate, Athletic a câștigat doar una. În rest, 9 victorii ale catalanilor și o remiză.

DE CE NU A DEBUTAT GANEA?
Ernesto Valverde nu are probleme de efectiv dincolo de deja de obișnuitul absent Lenglet. Dincolo, poate singura veste bună a lui Berizzo este că Aduriz, marele absent al ultimelor etape, se antrenează din nou cu echipa și va putea fi folosit contra Barcelonei. Eduardo Berizzo continuă să nu-i poată folosi pe Herrerin și pe Lekue.

A, și nici pe Cristian Ganea, care a ajuns a treia opțiune pentru postul de fundaș stânga și nu a prins nici banca de rezerve în cele cinci jocuri ale formației alb-roșii în acest sezon de Primera Division.

Conform cotidianului AS, Ganea a absentat pentru că a suferit o puternică alergie în presezon, ceea ce l-a slăbit foarte mult și nu i-a permis să se pregătească deloc. „Până la începutul lunii septembrie nu a putut elimina în întregime din organism medicamentele administrate pentru a se vindeca. Fundașul român se umpluse de bube pe tot corpul și nu putea să doarmă, iar din cauza asta, nu s-a antrenat nici măcar o singură zi. Dar acum este pregătit să înceapă”, susține cotidianul madrilen.

Pronostic : Barcelona sa marcheze in ambele reprize – cotă 1,53

Lasă un răspuns