DISTRIBUIȚI

Barcelona a cedat joi, în Cupa Regelui, 1-2, la Levante, suferind prima înfrângere după nouă partide fără eșec în toate competițiile. Catalanii primesc acum vizita lui Eibar pe Camp Nou, în La Liga, acolo unde trupa lui Valverde e lider după 18 etape, cu 40 de puncte, cinci mai mult decât principala sa urmăritoare.

CINCI REMIZE LA RÂND PENTRU EIBAR

Eibar vine după șase meciuri consecutive fără succes și după cinci remize consecutive, în toate competițiile! După 18 runde jucate, bascii sunt pe locul 13, cu 22 de puncte.

Puțini adversari se mai pot „lăuda” cu un istoric atât de dezastruos în fața unui adversar precum Eibar când vine vorba de Barcelona. Cele două echipe au jucat de opt ori una împotriva celeilalte și de fiecare dată s-au impus catalanii! Mai mult, Eibar a reușit să înscrie doar de patru ori în cele opt dueluri directe și cinci Întâlniri au fost câștigate de formația blaugrana la zero.

Catalanii au înscris patru sau mai multe goluri în patru din ultimele cinci meciuri directe cu Eibar!

EIBAR NU A JUCAT ÎN CUPĂ, DECI VINE CU LOTUL ODIHNIT

Așadar, cu greu se puteau gândi catalanii la un adversar mai propice pentru a trece peste înfrângerea din Cupă. Eibar vine pe Camp Nou cu puține speranțe, dat fiind că nici istoria, nici forma de moment nu-i oferă motive de optimism. Bascii au un singur avantaj pentru acest meci: nu au jucat în Cupa Regelui la mijlocul săptămânii, deci sunt mai odihniți.

Pe Camp Nou, în acest sezon, o singură echipă a reușit să se impună în fața Barcelonei: Betis! Girona și Atletico Madrid au plecat cu câte un punct, dar în rest au fost doar victorii ale gazdelor. De cealaltă parte, Eibar a reușit să câștige într-o singură deplasare în acest sezon, la Girona.

VALVERDE REVINE LA UNSPREZECELE DE BAZĂ

După ce a odihnit mai mulți jucători de bază, în Cupă, cu Levante, Valverde va reveni la unsprezecele standard, cu scopul de a încerca să păstreze avansul din fruntea clasamentului sau, cel puțin, să nu piardă din ecart. Jucători ca Ter Stegen, Luis Suarez, Rakitic și Messi vor redeveni titulari.

Ernesto Valverde nu va putea miza pe Umtiti și Rafinha, accidentați, în timp ce Vermaelen și Sergi Samper sunt incerți. Dincolo, Pedro Leon și Charles nu vor fi în lotul lui Eibar, în timp ce Ramis este sub semnul întrebării.

Pronostic : peste 1,5 goluri în prima repriză – cotă 1,65

Lasă un răspuns