DISTRIBUIȚI

Girona nu i-a pus niciodată probleme „suratei” sale catalane, Barcelona. În precedentele patru meciuri jucate în La Liga contra formației blaugrana, alb-roșiii au încasat 14 goluri. Ultimul meci s-a încheiat cu o victorie cu 6-1 a Barcelonei.

Greu de crezut că lucrurile vor sta altfel duminică, de la ora 21:45, în ultimul meci al etapei a 5-a din Spania, deși jucătorii echipei oaspete promit că așa ceva nu se va mai întâmpla.

„Acum nu ne va mai surprinde nici stadionul, nici jucătorii pe care îi vom avea în față. Anul trecut a fost primul nostru sezon în Primera, dar acum avem mai multă experiență și nu vom mai lăsa nimic să ne distragă. Experiența de anul trecut ne-a folosit pentru a învăța ceva. Vom fi mai curajoși, dar și cu acel minim de precauție care ne-a lipsit sezonul trecut”, a declarat mijlocașul Alex Granell.

BARCELONA ZBURDĂ ÎN ACEST ÎNCEPUT DE SEZON
Barcelona e lider cu punctaj maxim în campionat și a început sezonul și în Champions League cu un 4-0 fără drept de apel administrat olandezilor de la PSV. Trupa antrenată de Ernesto Valverde vine după șapte victorii consecutive înaintea meciului de pe Nou Camp, cu Girona.

Alb-roșiii au câștigt ultimele două etape, cu Villarreal și cu Celta Vigo, deci ar avea motive să spere că pot încurca Barcelona. Valverde va odihni probabil mai mulți jucători de top, printre care Luis Suarez, Rakitic, Umtiti și Jordi Alba.

Probleme de lot de ordin medical au Malcom și Samper în tabăra gazdelor, iar la oaspeți sunt indisponibili Mojica, Ramalho și Planas.

Elevii lui Eusebio Sacristan au început sezonul actual mai bine decât au făcut-o anul trecut, având 7 puncte după patru runde, față de doar 4 puncte în ediția precedentă de campionat. Și la capitolul goluri stau mai bine: 5 reușite, față de doar 3 anul trecut.

RETURUL S-AR PUTEA JUCA LA MIAMI
Duelul dintre cele două formații catalane este în această perioadă în centrul unui scandal mediatic în Spania. Meciul retur, din luna ianuarie a anului viitor, dintre Barcelona şi Girona ar urma să se dispute la Miami, pe Hard Rock Stadium.

Pe 16 august, Liga Spaniolă de Fotbal a anunţat că a încheiat un acord valabil pe 15 ani cu firma americană Relevent, astfel că fotbalul iberic urmează să fie promovat în SUA şi Canada. Sindicatul jucătorilor din Spania (AFE) se opune, însă, la fel cum o face și Federația Spaniolă de Fotbal. Deocamdată taberele și părerile sunt împărțite, dar o decizie nu se anunță ușor de luat.

Pronostic : Barcelona inscrie pana in minutul 30 – cotă 1,50

Lasă un răspuns