DISTRIBUIȚI

Final de an tumultuos pentru ambele echipe care se confruntă joi, 20 decembrie, de la ora 17:30. În etapa a 21-a se vor duela două trupe care parcă abia așteaptă să se încheie cât mai repede anul. Botoșaniul, una dintre marile decepții ale toamnei, este pe locul 10, cu 23 de puncte. Dincolo, Dunărea a început entuziasmant, dar treptat a devenit o formație cu imagine de liga a doua: acum, dunărenii sunt de-abia pe locul 12, cu 17 puncte. Indiferent de scor, elevii lui Dan Alexa vor ierna în cel mai bun caz pe această poziție, una de baraj, deoarece Dinamo este pe locul 11, cu cinci puncte mai multe.

MOLDOVENII GÂFÂIE ACASĂ

Liviu Ciobotariu nu a reușit să scoată Botoșaniul din traseul oscilant din această stagiune. Dacă ”afară”, Golofca și compania au scos puncte importante în ultima perioadă la Sepsi (2-1) sau Astra (1-1), pe teren propriu moldovenii nu se regăsesc. Ultimele două meciuri de pe stadionul ”Municipal” au adus tot atâtea deziluzii pentru suporteri: 1-2 în derby-ul cu Iașul și 1-3 cu FCSB, formație cu care botoșenenii au pierdut mereu acasă în Liga 1.

Doar 11 puncte au scos elevii lui ”Ciobi” în cele 10 meciuri de-acasă. Ținând cont de situația grea prin care trece Dunărea, Botoșaniul ar putea respira peste iarnă în cazul unei victorii, una care i-ar ține cât de cât aproape de zona ”play-off”.

EPURĂRI LA OASPEȚI

Dan Alexa nu a mai așteptat finalul de an și s-a despărțit de nu mai puțin de 10 jucători, toți cu prezențe pe teren în acest campionat: portarul Lungu, fundașii Țenea, Șandru și Ispas, mijlocașii Pușcaș, Kanda, Drăghiceanu și Monroy, precum și atacanții Missi și Babei.

Eșecul din runda trecută, 0-3 acasă cu Sepsi OSK, a însemnat al cincilea insucces consecutiv pentru dunăreni în Liga 1. Dunărea are cel mai slab atac din Liga 1, cu numai 13 goluri în 20 de meciuri, dar în perspectiva jocul de joi există un motiv de optimism pentru ”galben-albaștri”. Călărășenii au scos o victorie și cinci remize în deplasările din Liga 1. Mai mult, este de notat că trei din cele patru eșecuri externe au fost suferite cu scoruri la limită.

Trebuie știut că Botoșaniul și Dunărea au cele mai multe egaluri din Liga 1, câte opt. În tur, a fost 3-2 pentru Dunărea, pe 15 septembrie, aceasta fiind și ultima victorie a trupei lui Alexa în campionat.

Pronostic : pauză sau final 1 – cotă 1,63

Lasă un răspuns