DISTRIBUIȚI

Duminica este ziua derby-urilor in fotbalul nordic, dupa PSV – AJAX, iata ca si in Superliga daneza avem FC Copenhaga – Nordsjaelland, joc din runda a 10-a, ce are fluierul de start la ora 17:00.

FC Copenhaga este cea mai succes echipa din Danemarca si acest lucru nu il spun eu, ci rezultate inregistrate si faptul ca este singura echipa care reprezinta Superliga la nivel de cupe europene. De astfel, joi a avut meci in Europa League, reusind sa o tina in sah pe Zenit, formatie in fata careia a incheiat la egalitate. Meciul acela s-a jucat tot pe teren propriu, ceea ce este un lucru de luat in calcul avand in vedere prospetimea jucatorilor. Cu toate astea, FC Copenhaga vine acum dupa cel de-al doilea esec stagional, a pierdut in runda trecuta un alt derby, 1-3, cu Midtjylland, sa schimbandu-se postura sunt sigur ca poate da o replica mai bune, “Tella Parken” fiind o suprafata unde nu greseste de multe ori.

Nordsjaelland a incercat si ea sa faca un inceput de sezon reusit, dar neavand un lot extrem de larg si care sa reziste pe mai multe planuri, a evoluat mai timid cand a fost nevoita sa joace in tururile de califice in Europa League. In fine, a fost repede eliminata si s-a putut concentra pe Superliga, acolo unde in prezent, spre deosebire de adversara ei care este inca lider, ea se afla pe locul 7, cu 12 puncte. Singurul aspect prin care Nordsjaelland iese in evidenta este defensiva. Are cea mai buna si sigura aparare de pana acum, luand mai putin de un gol pe meci, performanta pe care a mai reusit-o si Aarhus, dar in acelasi timp si mari probleme in deplasare.

Fara victorie dupa patru deplasari, Nordsjaelland intalneste acum echipa pe care nu a mai reusit asa o invinga in acest an. In acelasi timp, cred ca FC Copenhaga nu are de ce sa se declarate o echipa obosita, desi a evoluat in Europa League, a facut-o acasa, iar jucatorii sai sunt experimentati, stiu foarte bine cum sa-si joace sansele. Una peste alta, aleg sa merg pe mana agentiilor de pariuri si pariez si eu pe un succes muncit al gazdelor, dat fiind faptul ca rareori se intampla ca liderul actual al Superliga sa piarda de doua ori consecutiv.

Pronostic : victorie FC Copenhaga – cotă 1,47

Lasă un răspuns